Goede doelen

Africa Miracles zet graag een aantal particuliere initiatieven in de schijnwerpers om het leefklimaat in Afrikaanse landen voor zowel mens- als dier te verbeteren. Natuurlijk bent u ook meer dan welkom om aparte donaties te doen aan één van deze organisaties of hen op een andere manier te ondersteunen.

Satao Elerai Community Project

Het project is geconcentreerd rond het gebied van ons kamp Satao Elerai, gelegen in Amboseli (Kenia). Het project is een gezamenlijke inspanning tussen Satao Elerai, de African Wildlife Foundation en de Elerai gemeenschap. Het doel is het bewerkstelligen van een duurzame bron van inkomsten uit het toerisme voor de lokale Maasai gemeenschap en tevens te zorgen dat het in het belang van de gemeenschap is om de natuur en het wild te beschermen, ook voor de toekomstige generaties. Amboseli is een gebied waar het conflict tussen mens en dier al vele jaren een probleem is. Projecten als deze kunnen ervoor zorgen dat gemeenschappen daadwerkelijk gaan profiteren van de wilde dieren en het toerisme en te zorgen dat ze zelf investeren in de bescherming en de beveiliging van hun eigen toekomst.

CooP Africa, een fiets maakt het verschil

Cycling Out Of Poverty (Coop) ondersteunt Afrikanen door hun mobiliteit te vergroten door het beschikbaar stellen van fietsen. De fiets is voor veel Afrikanen een middel om toegang te krijgen tot inkomensverwerving, tot onderwijs en tot gezondsheidszorg. Speciale fietsen worden ontworpen afhankelijk van het gebruiksdoel. Daarmee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld producten naar de markt te brengen of om nieuwe activiteiten op te ontwikkelen om daarmee inkomen te vergaren. De Afrikanen kopen de fietsen zelf in tegen een aantrekkelijk tarief en aantrekkelijke afbetalingsregeling. Ook wordt fietsonderhoud getraind, waardoor nog eens extra het duurzaam karakter van de projecten wordt ondersteund. CooP Africa is actief in Rwanda, Oeganda en Tanzania. Voor meer informatie en mogelijkheden ter ondersteuning www.coop-africa.org

AMREF Flying Doctors

In te veel Afrikaanse landen is medische zorg nog een luxe. Voor grote groepen van de bevolking is medische zorg niet eens toegankelijk. In een regio waar malaria talloze slachtoffers maakt en onnoemelijk veel vrouwen sterven tijdens hun zwangerschap of bevalling, is dat een ramp. Zo krijgen ziektes en aandoeningen die in principe goed te behandelen of te voorkomen zijn vaak een fatale afloop. AMREF Flying Doctors vindt dat onacceptabel en zet zich in om die situatie te verbeteren. 
Er is te weinig goed opgeleid personeel en vooral op het platteland is er een gebrek aan medische faciliteiten. Bovendien zijn delen van Oost- en zuidelijk Afrika zo afgelegen, dat er simpelweg geen arts of verpleegkundige kan komen. Daarom zet AMREF Flying Doctors in Afrika al haar kennis en expertise in. Juist ook om mensen voor te lichten over gezond blíjven, want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Daarnaast leiden we mensen op en zorgen voor zaken als medicijnen, veilig drinkwater en klamboes. Ook praten we met de overheid en met internationale organisaties over structurele verbeteringen.

AMREF heeft projecten o.a. in Kenia, Oeganda en Tanzania In een groot aantal omringende landen ondersteunen we gezondheidsprogramma’s met advies. Daarnaast voeren we medische vluchten naar ziekenhuizen in moeilijk bereikbare gebieden uit, zoals we ook al in onze beginperiode deden. Deze service geldt ook voor toeristen die in afgelegen gebieden verblijven en acute medische verzorging in een ziekenhuis nodig hebben.

Voordeel voor reizigers van Africa Miracles
Als Africa Miracles ondersteunen we AMREF Flying Doctors graag en met ingang van 1 januari 2013 is elke deelnemer aan een reis in Kenia verzekerd van de inzet van hun (vlieg)diensten in medische noodgevallen. U kunt natuurlijk ook vrijwillig deze organisatie ondersteunen, kijk hiervoor op www.amref.nl voor de mogelijkheden.

WNF (Wereld Natuur Fonds)

Het Wereld Natuur Fonds is natuurlijk een erg bekende en succesvolle stichting, maar er kan geen aandacht genoeg aan gegeven worden. Ook al is de jacht op olifanten en de handel in ivoor sinds 1989 verboden, nog steeds wordt de Afrikaanse olifant bedreigd door illegale jacht en stroperij voor vlees en ivoor. Het verlies van leefgebied door verstedelijking, landbouw, wegen en houtkap vormt een steeds ernstiger bedreiging. Conflicten tussen olifanten en mensen nemen door verkleining van leefgebied toe; het doden van een olifant als reactie op het vertrappen van akkers, komt regelmatig voor. WNF streeft enerzijds naar het creëren van uitgestrekte, grensoverschrijdende gebieden waar over 25 jaar Afrikaanse bos- en savanneolifanten rondtrekken en waar mens en dier naast elkaar gedijen. Daarnaast wordt sterk ingezet om de stroperij grondig aan te pakken in Centraal Afrika en smokkelsyndicaten uit te schakelen. Het WNF programma voor de Afrikaanse olifant is actief in landen in Afrika die ten zuiden van de Sahara liggen en waar nog olifanten voorkomen. Dat zijn bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Mozambique, Kenia, Kameroen, Rwanda, Oeganda, DR Congo, Gabon en Ivoorkust. De habitat van de olifanten verschillen nogal. Van uitgestrekte savanne met gras en acacia's (Kenia, Zuid-Afrika) tot woestijn (Namibië) tot tropisch regenwoud (Kameroen) en moeras (Botswana).”
Voor uitgebreide informatie zie www.wnf.nl

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen verleent wereldwijd hulp in 133 landen met ca. 460 projecten. Speciale aandacht willen we graag vragen voor een bijzonder project bij Meru in Kenia (citaat website):
“De aidsproblematiek in Kenia is groot. Steeds meer ouders overlijden aan de gevolgen van HIV of Aids en hun kinderen komen er alleen voor te staan. Kenia heeft net als vele andere Afrikaanse landen te maken met de HIV/Aids. 15% van de bevolking is besmet met Aids en ruim 1 miljoen kinderen is wees. In 2003 kreeg SOS-Kinderdorpen een extra gift om een vierde kinderdorp te bouwen in Kenia. Sinds 2005 worden in het kinderdorp Meru weeskinderen liefdevol opgevangen. Aangezien er in de dichtbevolkte regio rondom Meru onvoldoende educatieve en sociale voorzieningen zijn, zijn de SOS-voorzieningen binnen dit SOS-kinderdorp van essentieel belang voor de lokale bevolking. De kleuterschool, net als alle SOS-voorzieningen, zijn ook toegankelijk voor kinderen uit de buurt. Hierdoor krijgen nog meer kinderen een kans op onderwijs en wordt de integratie van de SOS-kinderen met leeftijdsgenootjes uit de nabije omgeving bevorderd. Afhankelijk van de behoeften van de lokale gemeenschap wordt er in de toekomst nog een lagere- en middelbare school en een medisch centrum bij het SOS-kinderdorp gebouwd.”
In 2012 is er in Kisumu een vijfde Kinderdorp bij gekomen in Kenia. Ook in Rwanda en Oeganda is SOS-Kinderdorpen actief, hier ligt het accent bij de projecten op betere onderwijsvoorzieningen, zowel in kwantiteit als kwaliteit.
Voor meer informatie bezoekt u www.soskinderdorpen.nl

Kies voor een groene vliegtuigstoel !

Africa Miracles beseft dat een vliegreis naar Afrika vanwege de uitstoot van CO² schade toebrengt aan het milieu en invloed heeft op het klimaat. Wij beseffen ook dat zowel u als wij de schoonheid en het belang van de natuur respecteren en graag in stand willen houden. Om er van te genieten in de vorm van een onvergetelijke safari maar ook als habitat waarin wij en volgende generaties willen leven. GreenSeat biedt u de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren door aanplant en bescherming van bossen en via duurzame energieprojecten wereldwijd. Zo kunt u heel eenvoudig bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem. Tegelijkertijd draagt u bij aan de instandhouding van de prachtige natuur op aarde zodat u ook in de toekomst kunt genieten van onze bijzondere vakantie-bestemmingen in Afrika. Meer weten hoe u compenseert? Kijk op www.greenseat.nl.  

Nuttige links

Graag willen wij u ook een aantal interessante websites geven, websites met informatie over reizen naar Afrika.

Informatie website van B9: www.b9.nl
Nederlandse websites: www.kenia.jumppage.nl en www.vakantie.jumppage.nl
Belgische websites: www.kenia.start.be  www.reisverhalen-afrika.2link.be

Wat u wel en niet mag invoeren na uw vakantie vindt u op website van douane