Kenia

Lake Naivasha en Hells Gate NP

Lake Naivasha ligt slechts 90 km ten noordwesten van Nairobi, aan de voet van de Rift Valley Escarpment. Weinig meren hebben een mooiere ligging of grotere aantrekkingskracht dan dit meer. De hoogste en zuiverste van alle Rift Valley meren. Haar afgezonderde lagunes zijn omgeven met papyrus. Mount Longonot (2977 m), nu een uitgedoofde vulkaan, domineert de skyline in de tinten van mistig blauw en paars. Lake Naivasha is een thuishaven voor vele soorten vogels. Er zijn meer soorten dan op de Britse eilanden. Watervogels ziet u hier in grote variaties en aantallen. Pelikanen, reigers en aalscholvers zijn ruim vertegenwoordigd en kunnen goed gezien worden tijdens een boottocht over het meer. Deze tocht biedt ook de kans om nijlpaarden van dichtbij te zien. Een opvallende vogel is de Afrikaanse visarend die broedt in de bomen langs de rand van het meer en zijn jagersroep klinkt regelmatig over het water. Een smalle strook land verbindt het vasteland met het Crescent eiland, een privé reservaat, waar u kunt wandelen en een grote verscheidenheid aan wild kunt zien zoals gazelle, waterbok, zebra, giraffe en Dik Dik. Een excursie naar dit schiereiland kost € 75,- per persoon. Africa Miracles kan alle genoemde excursies voor u reserveren.
Even ten zuiden van Lake Naivasha is de dramatische Hell's Gate Kloof (13 km) te vinden - een ruige weg tussen torenhoge rode rotsen. Hier nest ook de zeldzaamste van Kenia's roofvogels, de Lammergier. U kunt hier mountainbikes huren (€ 12,- per uur) en een begeleide wandeling maken (€ 45,- per persoon). 

Geselecteerde accommodaties bij de meren:

Lake Naivasha Sopa Resort, middenklasse safari lodge aan Lake Naivasha. Echt een mooie Sopa Lodge welke u een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding biedt. Ruime kamers gelegen in een prachtige tuin waar de giraffen doorheen lopen.
Loldia House, luxe “oude” boerderij aan Lake Naivasha. De manager staat altijd voor iedereen klaar en zorgt ervoor dat de gasten aan niets ontbreekt. Een uniek kenmerk is de heerlijke high tea en het gezamenlijke, gezellige diner bij de grote haard in de huiskamer.
Elsamere House, eenvoudige huiselijke accommodatie aan Lake Naivasha. Het oude huis van Joy Adamson, beroemd van het boek over haar ervaringen met Elsa de leeuwin. Voor liefhebbers van het boek en leeuwen absoluut een aanrader.
The Great Rift Valley Lodge, golfresort in de omgeving van Lake Naivasha. Deze grootschalige middenklasse accommodatie is ideaal voor mensen die graag willen golfen en/of een tocht te paard willen ondernemen.

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !