Kenia

Lake Nakuru National Park

Gelegen tussen de meren Baringo en Naivasha, onder de hoge kliffen van de Oostelijke Vallei, ligt Lake Nakuru. Dit is een ondiep zoutwatermeer omgeven door een bos van geelgekleurde acacia's en graslanden, rotsachtige kliffen en heuvels bedekt met de ongebruikelijke reus Euphorbia bomen. Lake Nakuru is wereldwijd bekend als de thuisbasis van vele koppels van grotere en kleinere flamingo's, die vaak een schitterende roze lint langs de randen van het meer vormen. Maar flamingo's zijn onvoorspelbaar en verlaten soms Lake Nakuru voor een korte periode. Ze migreren in grote aantallen tussen de meren Natron en Turkana op zoek naar het beste voedsel. Een onderhoudend spektakel is het dagelijkse bad ritueel en het vissen van de grote groepen pelikanen op de zuidelijke rand van het meer. Meer dan 400 soorten vogels zijn geregistreerd op en rondom Lake Nakuru, waardoor dit duidelijk een heel belangrijke ornithologische site in Kenia is. Naast de vogels, biedt het park ook een thuis aan kuddes buffels, waterbokken, impala's, Rothschild giraffen en luipaarden. Een gedeelte van het grondgebied van het park is nu aangewezen als een neushoornreservaat. Lake Nakuru biedt u misschien wel de meeste kans op het zien van de machtige neushoorn en de sublieme jagers, de luipaarden. Met onze groepsreis Kenia Highlights bezoekt u deze streek.

Geselecteerde accommodaties bij de meren:

Sarova Lion Hill Game Lodge, gelegen in Lake Nakuru National Park. Deze grootschalige safari lodge biedt u een ideaal uitgangspunt voor game-drives door het natuurpark. De kamers zijn niet groot en vrij eenvoudig van opzet.
Flamingo Hill Camp, ook gelegen in Lake Nakuru National Park. Dit sfeervolle tentenkamp is prachtig gelegen, maar heeft soms last van lawaai van Nakuru Stad. Toch is het een fijn kamp om de nacht te verblijven.
Maili Saba Camp, gezellig tentenkamp op de rand van de Menengai Krater. Hier wordt u altijd hartelijk ontvangen in een huiselijke sfeer, met heerlijk eten en gastvrije mensen.
Mbweha Camp, luxe safari lodge in de omgeving van Lake Nakuru. Tien cottages gemaakt van lavastenen vormen samen een luxe accommodatie waar u een fantastisch verblijf zult hebben.

 

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !