Kenia

Mombasa

De bruisende stad Mombasa ligt aan de kust en is niet te vergelijken met Nairobi. Het leven verloopt hier in het ontspannen tempo van de Swahili-bevolking. Het klimaat is vochtig en warm. De oude stad Mombasa ligt op een schiereiland met aan weerszijden een kreek, Tudor en Kilindini. De traditionele en interessante waterkant van de oude stad is bewaard gebleven. Er heerst een Arabisch-Indiase sfeer in een doolhof van nauwe straten en steegjes (grotendeels ontoegankelijk voor gemotoriseerd verkeer) met overhangende balkons en portalen met speelse houtsnijwerken. In de oude haven zijn prachtige dhows te zien met fruit en andere goederen uit Lamu en Somalië. Fort Jesus is een andere bijzonderheid in de oude binnenstad. Het fort is in 1593 gebouwd door de Portugezen als het ultieme, onneembare fort met muren van 25 meter hoog en 2,5 meter dik. Tenslotte is Mombasa zeker een aanrader voor een heerlijke afsluiting van uw reis aan het strand. Zowel ten noorden als ten zuiden van Mombasa liggen vele prachtige strand resorts in alle soorten en maten.

Leuke excursies en activiteiten in Mombasa:

Pilli Pipa Dolfijnen Safari
U wordt in de ochtend opgehaald voor een leuke excursie genaamd: Pilli Pipa Dhow. U wordt naar de haven van Shimoni gebracht waar u met de ‘Pilli Pipa’ met een Dhow (= traditional Arabische zeilboot) een snorkeltocht zult gaan maken. U wordt naar het Marine Park gebracht waar u een schitterende snorkeltocht gaat maken bij het koraaleiland Kisite. U hebt een goede kans om tijdens het snorkelen schildpadden en roggen tegen te komen. Hierna wordt u naar het Wasini Island gebracht waar u kunt genieten van een heerlijke lunch. (€ 140,- per persoon).  

Dhow Dinner Cruise
Bij zonsondergang stapt u aan boord van een prachtig traditioneel Arabisch zeilschip. U vaart de Mombasa Creek binnen en u hebt een fantastisch uitzicht op Mombasa en Fort Jezus. Aan boord staat een overheerlijk diner voor u klaar. De avond komt helemaal op gang als de band de muziek inzet en u optimaal geniet van het briesje en het heerlijke eten. (4 uur, € 90,- per persoon).  

Stadstour Mombasa
Deze korte stadstour is een goede kennismaking met Mombasa. U bezoekt het nationale museum Fort Jesus en maakt een wandeling door de smalle straatjes van het oude centrum. Tijdens een korte rit rijdt u langs moskees en verschillende Indiase tempels. De rit eindigt bij een traditionele bazaar waar u naar hartenlust kunt winkelen. (3 uur, € 55,- per persoon).

De Indische Oceaan biedt ook elke watersport liefhebber vele mogelijkheden. Zo kunt u schitterende duiken maken, heerlijk snorkelen, maar ook heel goed big game vissen.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !