Kenia

Nairobi, hoofdstad van Kenia

Nairobi

In honderd jaar tijd is de hoofdstad van Kenia enorm gegroeid. Het is een moderne stad en een levendige smeltkroes van culturen. De hoofdstad van Kenia was ooit niet meer dan een spoorwegstation aan de spoorlijn van Mombasa naar Lake Victoria. Het station was gelegen bij een rivier waar de Maasai hun vee lieten grazen, de Enkare Nyrobi. Later is de stadsnaam verbasterd naar “Nairobi”. Het is uniek hoeveel culturen er naast elkaar leven in deze boeiende stad. Naast de Keniaanse gemeenschap, waaronder veel Kikuyu’s, leven Somaliërs, Arabieren, Europeanen, Indiërs, Chinezen en Pakistani gebroederlijk naast elkaar. Elke eerste zondag van de maand is er het Blankets&Wines Festival in Leisure Gardens in Mamba Village, vlakbij Boma's of Kenya. Mooi ontmoetingspunt voor muziek uit al deze culturen.
Zeer bijzonder is dat Nairobi grenst aan het Nairobi National Park, goed zichtbaar als u per vliegtuig arriveert. De hoofdstad van Kenia is één van de internationale centra van Afrika en heeft met ruim 3 miljoen inwoners dan ook duidelijk verschillende gezichten. Helaas wordt er vaak aandacht besteed aan de minder goede kant, zoals de sloppenwijken, maar er moet zeker gezegd worden dat Nairobi een interessante echt Afrikaanse stad is die niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Kenia.


Leuke excursies en activiteiten in Nairobi:

Raften op Tana River
Na een uitgebreide uitleg over de uitrusting, de indeling van deze dag en een kennismaking met de gids en de medeavonturiers, wordt u naar het startpunt gebracht. U stapt aan boord van de rafting boot en de gids zal u een uitgebreide uitleg over het raften geven. En dan…varen maar. Over de Tana Rivier in een snel tempo over de rapids (stroomversnellingen) naar het eindpunt, dat is nog eens een wildwatervaren avontuur. Er wordt altijd goed naar de ervaring en leeftijden van de deelnemers gekeken, zodat het een fantastische, maar veilige tocht wordt. Na een paar uurtjes op het water komt u bij de laatste spannende Rapid aan en voorbij deze stroomversnelling staat de lunch voor u klaar. (Vanaf € 80,- per persoon , minimaal 3 personen).

Olifantenweeshuis Daphne Sheldrick
Aan de rand van Nairobi National Park is het olifantenweeshuis van David en Daphne Sheldrick gevestigd. Al tientallen jaren vangen ze hier kleine olifantjes op die om wat voor reden dan ook geen moeder meer hebben. Elke dag om 11:00 uur mogen de olifantjes een uurtje spelen met de bezoekers. Het is vertederend om te zien hoe de dieren met elkaar en hun surrogaat moeders optrekken (de moeders zijn oppassers die hele dagen met de dieren optrekken). U kunt altijd een olifantje adopteren/sponsoren. (3  uur, € 65,- per persoon).

Out of Africa
In de voormiddag wordt u opgehaald voor een bijzondere excursie “Out Of Africa”. Als eerste bezoekt u het voormalige huis van Karen Blixen, waar zij in 1914 is komen wonen. Het huis is nu een museum en gerestaureerd. Hier zijn ook opnames voor de film Out Of Africa gemaakt. Vervolgens rijdt u naar Kazuri Beads waar prachtige sieraden met de hand gemaakt worden. Er werken nu ongeveer 200 vrouwen uit de omgeving en dat biedt ze weer een kans om hun kinderen een goede basis te geven. Als laatste brengt u een bezoek aan het Giraffe Center. In Kenia leven drie soorten giraffen, één daarvan de Rotschild giraffe, wordt met uitsterven bedreigd. In het centrum worden deze dieren opgevangen. Er is een platform waardoor u op ooghoogte met de giraffen komt. De dieren wachten gretig op een lekker hapje die u ze kunt voeren. (4 uur, € 85,- per persoon).

Nairobi National Park
Het Nairobi National Park werd in 1946 geopend. Het is het eerste beschermde park van Kenia en ligt slechts op 8 kilometer van het stadscentrum. Dit unieke, volledig binnen de stadsgrenzen gelegen gebied is maar 120 vierkante kilometer groot. Er leeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren, er zijn 80 soorten zoogdieren en ruim 500 vogelsoorten. Het Nairobi National Park is wellicht de beste plek om de bedreigde zwarte neushoorn te zien, waarvan er ongeveer 40 rondlopen, die tamelijk tam zijn. Ook de elandantilope, de grootste antilope van Afrika, kunt u er zien en zelfs fotograferen, omdat deze hier helemaal niet schichtig is. De Maasai-giraffe, de buffel, het wrattenzwijn en zowel de grant- als thomson gazelle komen veel voor. De leeuw en de cheeta zijn algemeen en in de hoge bosgebieden wordt zo nu en dan een luipaard waargenomen. Hyena's komt men vreemd genoeg zelden tegen, maar het is niet ongewoon om een zadeljakhals te zien. In het droge seizoen is er een grote toeloop van wild uit de hoogvlakten van Athi en Kapiti, vooral de gnoe, kongoni en zebra. (4 uur, € 180,- per persoon inclusief parkgelden).

City Tour
Tijdens deze tour zult u Nairobi gaan verkennen en bezoekt u verschillende belangrijke gebouwen, zoals het parlementaire gebouw. Ook brengt u een bezoek aan het Nationale Museum, waar prachtige schilderijen en dierengalerijen te zien zijn. U krijgt hier inzicht in het leven van de mens in de oudheid en veel informatie over de huidige bevolking van Kenia en hun strijd om onafhankelijkheid. Verder brengt u nog een bezoek aan het Snake park. (2 uur, € 75,-persoon).Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !