Kenia

Tsavo East Nationaal Park

Het Tsavo National Park ligt 333 km van Nairobi en is het grootste nationale park in Kenia. Het prachtige landschap en de nabijheid van de kust maken het een populaire safari bestemming. Het is erkend als één van ’s werelds meest unieke biodiversiteiten, met eindeloos grasland en open vlaktes, afgewisseld met acacia struiken en bossen. De oevers van de Galana rivier geven een onverwachte weelderige vegetatie. De Mombasa – Nairobi - Oeganda trein en de Mombasa – Nairobi highway snijden het gigantische park doormidden en vormt daarmee een oostelijk en westelijk deel (Tsavo East en Tsavo West).

Tsavo East National Park

Tsavo East is één van Kenia's oudste en grootste nationale parken aan de oostelijke rand van het binnenland plateau. Een uniek oriëntatiepunt in het park is het Yattaplateau, een gigantische lava stroom. Miljoenen jaren van erosie hebben de stroom een bijna snelwegachtige vorm gegeven. De rivier Voi loopt door het park en stroomt richting het kunstmatige Aruba Meer. Voor vele vogels en andere dieren is het meer een echt paradijs. Een ander natuurwonder in het park zijn de Lugard’s Falls. Op deze plaats heeft het water van de rivier de Galana merkwaardig gevormde rotsen gecreëerd en zo ook een heuse waterval in de bijna woestijnachtige omgeving.

Er is een grote verscheidenheid aan wilde dieren te vinden in het Tsavo East National Park: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, zebra's, giraffen, servalkatten, antilopen, kongoni’s, koedoes, oryx, klipspringers, impala's, gestreepte hyena’s, gazellen, buffels en de “rode” olifanten. Zo'n 500 vogelsoorten zijn waargenomen in het park, met inbegrip van struisvogels en trekvogels. Tsavo East is beroemd door enkele van de grootste kuddes olifanten in Kenia. De olifanten lijken een rode kleur te hebben, net zoals vele andere dieren in het park, vanwege de rode aarde die ze op zich spuiten tegen ongedierte. De leeuwen van Tsavo danken hun faam aan het boek en film “The Maneaters of Tsavo”. Hierin hebben een paar leeuwen, die zich te tegoed deden aan de werkers van de spoorlijn in de 20ste eeuw, de hoofdrol. De leeuwen zijn later afgeschoten en ze bleken mensen te eten vanwege een slecht gebit, blijkbaar waren mensen gemakkelijker te eten dan buffels of gazellen.Door ons geselecteerde accommodaties in Tsavo East National Park:

Tsavo East: Galdessa Safari Camp, Satao Camp

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !