Kenia

Tsavo West National Park

Een groot gedeelte van Tsavo West is van recente vulkanische oorsprong en daarom zeer heuvelachtig, echt het tegenovergestelde van het vlakke Tsavo East. De Ngulia Hills bepalen voor een groot deel het landschap: de bekendste van de vulkanische kegels, rotspunten en lavastromen is Shaitani (duivel). De heuvels bieden altijd een spectaculaire aanblik, maar rond september en december wordt het allemaal nog specialer, want dan trekken duizenden trekvogels over het park. Veel trekvogels uit het noordelijk halfrond gebruiken dit gebied als een soort van migratiecorridor en sommige vogels reizen zelfs zover als Rusland.

Tijdens Wereldoorlog I (1914-1918) was Tsavo West een groot slagveld waar de Britse en Duitse troepen strijd tegen elkaar voerden. U kunt nog op een aantal plaatsen de gedenktekens van deze brute strijd vinden.

In een koele, ondiepe en schaduwrijke bron zoekt een kudde logge nijlpaarden een welverdiende verkoeling. De kudde is één van de vier groepen die de hele dag in de beschermde wateren van de Mzima Springs vertoeven. 's Nachts grazen de nijlpaarden op de nabij gelegen graslanden. De mest van de nijlpaarden gemengd met gras wordt een schuilplaats voor insecten en voedsel voor vissen en slakken. Dit alles vormt een complexe keten, verankerd door de omvangrijke herbivoren die meer dan honderd pond gras per nacht eten. De Mzima Springs is uniek in zijn soort, gevormd door het smeltwater van de Kilimanjaro. Het water loopt ondergronds naar de bronnen en bij de Mzima Springs in Tsavo West komt het water bovengronds en wordt het een belangrijke natuurplaats in het park. Er is een uitzichtpunt, waardoor je het onderwaterleven kan bekijken.

Chyulu Hills National Park grenst aan het noordwesten van Tsavo West. De bergen in dit park zijn één van de nieuwste bergketens op onze planeet, de meest recente vulkanische piek werd maar 500 jaar geleden gevormd. De zwarte lavastromen zijn nog steeds goed zichtbaar in het landschap. Een spoor voor een 4x4 jeep leidt naar de piek Shaitani, die vanaf de Chyulu-gate bereikbaar is. Het is mogelijk een wandeling naar de grotten bij de vulkaan te maken.

Aan de andere kant van Tsavo West, in de zuidwest hoek, ligt Lake Jipe. Dit meer vormt tevens de grens met Tanzania. Het is een favoriete plek voor vogelspotters en het is mogelijk om met een boot het Jipe meer te verkennen. Dieren die in het gebied voorkomen zijn buffels, bosbokken, elanden, olifanten, luipaarden, zwijnen, rietbokken en steenbokken.

Geselecteerde accommodaties in en om Tsavo West national Park:

Kilaguni Serena Safari Lodge****, mooie safari lodge in Tsavo West. Het uitzicht vanuit het restaurant is onvergetelijk en alleen daarom is een verblijf hier al uniek. De lodge heeft 58 kamers en de accommodatie biedt u de goede service van de Serena Group.

Severin Safari Camp****, een mooi kamp in Tsavo West als onderdeel van onze eigen collectie. De 21 ruime tenten bieden u een heerlijke nachtrust. Het kamp is fantastisch gelegen en naast de game-drives met de auto kunt u ook wandelen en dineren op bijzondere locaties.

Ngulia Safari Lodge*** ligt in het noordoosten van Tsavo West bovenop een ridge, waardoor u mooi uitzicht heeft over het park. De lodge heeft geschakelde kamers en een klein zwembad met bar.

Finch Hattons****+, exclusief tentenkamp omgeven door meertjes die gevoed worden door helder bronwater. Gastvrijheid en comfort op zijn best in Tsavo West.

Ol Donyo Lodge****+, bijzondere safari lodge aan de voet van de Chyulu Hills. Deze luxe accommodatie is schitterend gelegen en biedt u fantastische mogelijkheden voor activiteiten zoals paardrijden en mountainbiken. Slapen onder de sterren? Dat kan, op uw dakterras staan zgn. 'starbeds'.

Taita Hills Game Lodge***, eenvoudige lodge in Taita Hills Wildlife Sanctuary. Deze lodge is onderdeel van Sarova en biedt u een prettig gelegen scherp geprijsde overnachtingsmogelijkheid.

Salt Lick Game Lodge***, aparte safari lodge aan de grens met Tsavo West. Ook deze lodge is onderdeel van Sarova. De huisjes op palen bieden u een fantastisch uitzicht over de omgeving en zijn van alle gemakken voorzien.

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !