Kenia

Land van spannende ontmoetingen

JamboJambo, Karibu. Welkom in Kenia ! Welkom in een groots land voor de mooiste safarireizen, of voor een boeiende rondreis met natuur en cultuur als thema. En heerlijk te combineren met een relaxte afsluiting aan de parelwitte zandstranden langs de kust.
Direct na aankomst op de luchthaven van Nairobi wordt u ondergedompeld in Afrikaanse sferen, druk verkeer op en langs de weg, een heerlijke georganiseerde chaos waarin het dagelijks leven zich afspeelt. Hoofdstad Nairobi is het beginpunt van de meeste safarireizen door en langs de bijna dertig Nationale Parken en Reserves die Kenia rijk is. Proef aan het begin van uw rondreis of safari met een gids de couleur locale van deze wereldstad, voordat u het land intrekt. Africa Miracles wijst u daarbij graag de weg.

Safari in Kenia: Onvergetelijk en Ongekend

De safari...daar is ongelooflijk veel over te vertellen, maar eigenlijk moet iedereen zelf een keertje op safari gaan in Afrika. Kenia is één van de beste safaribestemmingen ter wereld en dat u gaat genieten van de wilde dieren en de boeiende natuur is zeker. Africa Miracles kent Kenia bijzonder goed en wij willen u met veel plezier adviseren voor een unieke rondreis langs de voor u meest geschikte locaties. Kenia is een gevarieerd land met gigantische natuurparken met wereldberoemde namen als de Masai Mara, AmboseliTsavo West, Tsavo East en Samburu.
De Great Rift Valley heeft het landschap een specifiek karakter meegegeven en hier zijn wonderschone meren te vinden, zoals Lake Nakuru, Lake Naivasha, Lake Turkana en Lake Baringo. In Kenia is zelfs een regenwoud te vinden, Kakamega Forest, waar de DeBrazza-apen leven. In november 2013 is de omgeving van Lake Turkana schouwspel van een zonsverduistering.
Uw avontuurlijke safari afsluiten met een aangename, ontspannen strandvakantie aan de kust van Mombasa, in Malindi, Lamu, bij Diani Beach of op het eiland Zanzibar is een echte aanrader.

Wat is nu eigenlijk een safari en waarom zou u deze willen ondernemen?

Een safari is een rondreis langs en door natuurparken waarbij u op zoek gaat naar de wilde dieren van Afrika. Dat is globaal de definitie, maar safari is meer dan alleen rondreizen. U maakt kennis met de boeiende natuur, u bevindt zich ineens midden in de leefomgeving van deze wilde dieren die u misschien tot nu toe alleen in de dierentuin zag of op film of televisie documentaire. U bent nu zelf hun gast in hun habitat. Van de machtige olifant of van de Koning van Afrika, de leeuw.
Uw gids leert u wild spotten en is uw vraagbaak tijdens de game drives. Maar vergeet naast de Big Five ook niet het kleine wild, de honderden vogelsoorten en veelkleurige vissoorten in meren en langs de kust als u gaat snorkelen of duiken.
De ontmoetingen met de dieren en het contact met een andere cultuur is fantastisch en maakt uw leven rijker. U neemt schitterende herinneringen mee naar huis waar u jaren later nog steeds veel  plezier aan beleefd.

Safari Kenia

Africa Miracles biedt u een grote variëteit aan safarireizen

Safari’s worden uitgevoerd in een safari minibusje of in een 4x4 safari-jeep. U wordt altijd door een ervaren chauffeur/gids rondgereden. U reist over de weg van park naar park en in de parken gaat het dak open om het wild beter te kunnen spotten. Met dezelfde minibus of jeep maakt u schitterende game-drives op zoek naar het wild. Een alternatief is de Fly-in safari, heerlijke luxe waarbij u snel en comfortabel per vliegtuigje tussen de natuurparken reist.  

Op locatie bent u gast in mooie safari lodges en camps. Uw gastheren zorgen er voor dat het u aan niets zal ontbreken en u de gelegenheid krijgt fantastische activiteiten te ondernemen. U gaat op gamedrive en –afhankelijk van de locatie- gaat u met uw gids of ranger te voet, te paard of mountainbike, de omgeving verkennen.
Naast een indringende kennismaking met het grote en kleine wild biedt Kenia u ook een bijzonder kijkje in de stammencultuur van Afrika. Kenia kent meer dan veertig verschillende stammen waarvan u vast een aantal namen bekend zijn; ooit van de Maasai gehoord of van de Turkana en Samburu? Naast deze stammen ontmoet u onderweg ook Akamba, Luo en Kikuyu. Tijdens een rondreis leert u meer over hun levenswijze. U kunt bijvoorbeeld een kijkje bij hun thuis nemen, een markt bezoeken, een culturele avond meemaken of bijvoorbeeld een festival bezoeken. 
Even geen wildsafari? Kies dan bijvoorbeeld voor de landschappen tijdens een rondreis langs de meren van de Rift Valley of ga mee op expeditie naar de zonsverduistering in november 2013.

Keuze te over,  reizen op maat, offerte op basis van uw eigen wensen

Kijk eens verder naar onze mooie inspiratiereizen door Kenia op deze website. Dit is slechts een kleine greep uit de enorme waaier aan mogelijkheden die wij als Africa Miracles voor u, geheel naar uw wens, op maat, kunnen samenstellen en uitvoeren. Zowel safarireizen in een kleine groep (minimaal 2 en maximaal 7 personen) als uw eigen privésafari van begin tot einde op maat. Ook buiten de migratietijd tussen juli en oktober heeft Kenia meer dan voldoende wild en cultuur te bieden. Wilt u meer weten en/of een offerte voor een fantastische reis naar Kenia ontvangen dan vragen wij u snel contact met ons op te nemen.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!
  • Keniaanse stranden behoren tot de top !