Kenia na de verkiezingen: één natie, één volk.

De presidents verkiezingen van 4 maart 2013 zijn inmiddels achter de rug. Uhuru Kenyatta, de zoon van de eerste president van Kenia, is gekozen nadat hij Raila Odinga reeds in de eerste ronde met een meerderheid van 50% van de stemmen versloeg. Kenia gaat een nieuw tijdperk in van één natie en één volk. Genoeg redenen om dit safariland binnenkort eens te bezoeken. Africa Miracles wijst u graag de weg! (29 maart 2013)

Reizen naar zonsverduistering Kenia nu in prijs verlaagd !

Bent u geinteresseerd in het natuurfenomeen 'zonsverduistering', dan kunt u in 2013 naar Kenia. In het noorden van Kenia, nabij Lake Turkana, wordt op 3 november 2013 een bijna totale zonsverduistering verwacht. Deze eclips zal te zien zijn in een brede strook die over Noord Kenia en Noord Oeganda loopt. De meest geschikte lokatie is Sibiloi National Park, waar ooit een schedel werd gevonden die toegekend is aan een van de eerste mensen ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden. Sibiloi is moeizamer bereikbaar dan de westoever van Lake Turkana en is er alleen een campsite. Op de westoever nabij Lodwar wordt daarom ook een camp opgezet, waar we een 7-daagse reis naar toe aanbieden. Door wat aanpassingen hebben we de reizen nu in prijs kunnen verlagen.

Voor een 7-daagse reis vanaf Nairobi over de weg met een 4WD, chauffeur en eenvoudige accommodatie moet u ongeveer € 1.995,- per persoon rekenen op basis van 2 samenreizende personen in een 2-persoonskamer/tent. Vertrek vanuit Nairobi op 31 oktober 2013. Uiteraard regelt Africa Miracles graag uw eclips-safari. (25 februari 2013)

5-delige documentaire Africa vanaf 12 februari 2013 op Nederland 1

Vanaf 12 februari 2013 zendt de EO op Nederland 1 elke dinsdag om 20.30 uur de 5-delige BBC-documentaire 'Africa' uit. Fantastische beelden van natuur en landschappen uit vele Afrikaanse landen. Het gehele Afrikaanse continent komt aan bod, van de Marokkaanse Atlas, de bosolifanten in Gabon, de berggorilla's in Rwanda maar ook veel klein wild, vlinders en vogels. Unieke beelden. Inspiratie voor uw eigen reis! (11 februari 2013) 

Nieuwe groepssafari Noord Tanzania

Wilt u in korte tijd en tegen een scherpe prijs kennismaken met de safari-hoogtepunten van Noord Tanzania, dan is de 'Hoogtepunten Noord Tanzania groepssafari ' een hele mooie, complete rondreis. Vanuit Arusha reist u naar de Ngorongoro-krater voor een dag vol wildbeleving op de kratervloer. De Serengeti is altijd boeiend, vanwege het landschap, de historie maar ook vanwege de enorme verscheidenheid van wild. Reist u in de migratieperiode, dan krijgt u hier een bonus! Tenslotte staat Lake Manyara op het programma met zijn boomklimmende leeuwen en flamingo's.
U reist met een gezelschap van maximaal 7 deelnemers in een 4WD met Engelstalige chauffeur/gids met verblijf in comfortabele lodges tented camps.
Is deze reis te kort, u kunt er nog extra dagen aan toevoegen met bezoek aan Tarangire National Park en Arusha National Park. En uiteraard kunt u afsluiten met een heerlijk verblijf in een resort aan de kust of op Zanzibar. (27 november 2012)

Nieuwsbrief Africa Miracles weer verschenen

Onze Nieuwsbrief is weer verschenen met informatie over o.a. een aangenaam verblijf in Nairobi, de expedities die we eind 2013 aanbieden naar de zonsverduistering in Kenia, over een nieuwe scherp geprijsde mooie groepsreis in Tanzania, onze Facebook- pagina en nog meer.
Nog geen abonnee? Meld u dan aan via de button rechts op onze homepage. Dan houden wij u een aantal keren per jaar op de hoogte van de ontwikkelingen bij Africa Miracles en onze nieuwe aanbiedingen. U kunt altijd eenvoudig weer opzeggen. (14 december 2012)

Heeft U onze Facebook pagina al gezien?

Africa Miracles is ook actief op Facebook. Onze pagina's krijgen langzamerhand vorm en regelmatig geven wij extra informatie die we niet altijd op onze website kwijt kunnen. Kijk eens en als u dit initiatief leuk vindt, even een berichtje sturen en ons 'liken'. (14 november 2012)

Gorilla permits Oeganda feestelijk geprijsd in 2013

Heeft u nog reisplannen naar Oeganda in 2013? Vanwege de 50e jarige onafhankelijkheid dit jaar van Oeganda zijn de gorilla permits in april en mei feestelijk geprijsd, waardoor wij deze permits met US$ 150,- voordeel kunnen leveren bij uw rondreis. Kortom: dit maakt een bezoek aan de berggorilla's in Bwindi an Mgahinga in deze periode extra aantrekkelijk. (15 oktober 2012)

Nieuw: beleef Tanzania en Oeganda per mountainbike

Om Oost Afrika op een andere manier te beleven, kies eens voor een reis waarin u per mountain bike op verkenning gaat. U beleeft de omgeving intenser, u hoort en ruikt waar u bent en maakt gemakkelijk contact met de plaatselijke bevolking. Deze individuele en begeleide reizen vragen om een goede conditie maar u hoeft hiervoor beslist geen topsporter of mountain bike specialist te zijn. Kijk eens bij ons Rondje Kilimanjaro of de reis over het platteland van Oeganda. (25 september 2012)

Aantrekkelijke KLM Werelddeals september 2012

Heeft u nog reisplannen naar Kenia of Oeganda? Dan helpen wij u graag om deze te realiseren en daarbij gebruik te maken van de Werelddeals van KLM. Rechtstreekse vluchten naar Nairobi van € 820,- voor € 696,- en Entebbe van € 850,- voor € 746,- per persoon. U moet boeken vóór 2 oktober 2012 en u mag reizen vanaf 1 oktober 2012 t/m 31 maart 2013. Er zijn slechts een beperkt aantal stoelen voor deze tarieven beschikbaar, dus OP = OP. Beperkende voorwaarden: tarieven zijn vanaf-prijzen, 100% direct betalen en wijzigen of annuleren 100% kosten. (12 september 2012)

Africa Miracles ook op Facebook

facebook-logo20110306042200.jpgAfrica Miracles is constant op zoek naar nieuwe, originele reisideeën maar ook naar nieuw vormen van communicatie met onze bestaande en toekomstige klanten. We zijn nu ook op Facebook te vinden met een eerste opzet. U kunt ons uiteraard 'liken' , maar nog liever ontvangen wij uw suggesties en commentaar. Als u aan het facebooken bent, surf ook eens naar onze pagina's. (24 augustus 2012)

Nieuwe reizen naar Oeganda en Kenia, kijk op onze website

Africa Miracles is altijd op zoek naar wat anders, een andere insteek om een land te zien en te ervaren. We hebben aan ons assortiment een nieuwe cultuurreis in Oost Oeganda toegevoegd. In Kenia gaan we op reis naar de meren in de Great Rift Valley met een heerlijke safari in Ol Pejeta als afsluiting. Een andersoortige reis is de beklimming van Mount Kenya. U heeft geen stijgijzers nodig, maar moet wel een doorzetters zijn. Op naar de top van de tweede berg in Afrika. Deze privé reizen zijn voorbeelden, die zoals beschreven geboekt kunnen worden of naar uw wensen kunnen worden aangepast. Africa Miracles adviseert u graag. (25 juli 2012)

Out of Africa Theatershow toert najaar 2012 door Nederland

Deze show geeft een beeld van de geschiedenis van Kenia middels muziek en dans. Muziek van de kust (Tarab en swingende Benga); uit Nairobi (funk, rap en ontroerende ballads); uit het binnenland (originele aangepaste stammendansen en songs); gospels en moderne hits. De decors, belichting en kostuums zijn zeer indrukwekkend. Voor een impressie neem een kijkje op de website www.outofafrica-show.com Tussen half september en half december 2012 in vele theaters in Nederland.

Ons contactformulier werkte even niet... Stel uw vragen opnieuw!

Als u de afgelopen weken via ons contactformulier een offerte wilde aanvragen, lukte dat om technische redenen  niet. Excuses daarvoor. Jammer, dat u ons niet kon bereiken want we hadden graag voor u een mooie reis willen ontwerpen. Nu werkt alles weer, grijp uw kans, we helpen u graag! NB. Overigens kunt u ons ook altijd nog bereiken via info@africamiracles.nl (25 juli 2012)

KLM Wereldsteden Aanbieding op Nairobi en Kilimajaro

KLM heeft een kortdurende wereldsteden-aanbieding. Losse tickets Amsterdam-Nairobi retour van € 972,= voor € 698,= per persoon. Amsterdam-Kilimanjaro-retour van € 1170,- voor € 863,- per persoon. Voorwaarden: reizen tussen 15 augustus en 15 december 2012. Verblijf minimaal 7 nachten en maximaal 1 maand. Wijzigen: niet toegestaan. Annuleren: 100% kosten. Mits plaats beschikbaar en uitsluitend voor nieuwe boekingen. U kunt bij Africa Miracles boeken: vóór dinsdag 7 augustus juli 2012 15.00 uur. (3 augustus 2012)

KLM Wereldsteden aanbieding Nairobi: van € 972 voor € 698

KLM heeft een kortdurende wereldsteden-aanbieding. Nairobi retour van € 972,= voor € 698,= per persoon. Voorwaarden: reizen tussen 15 augustus en 15 december 2012. Verblijf minimaal 7 nachten en maximaal 1 maand. Wijzigen: niet toegestaan. Annuleren: 100% kosten. Mits plaats beschikbaar en uitsluitend voor nieuwe boekingen. Boeken: vóór dinsdag 10 juli 2012 15.00 uur. (4 juli 2012)

Kwita Izani, Rwanda,16 juni 2012

Op 16 juni 2012 vindt in Rwanda de jaarlijkse bijeenkomst plaats waar jonge gorilla’s een naam krijgen. Dit jaar zijn op de Kwita Izina 15 berggorillababy’s de gelukkigen. Niet voor niets is het thema van deze dag “Duurzaam toerisme en een groenere ekonomie”, een thema waar nog eens de nadruk gelegd gaat worden op bewustwording en het belang van een groei van de populatie van deze unieke diersoort.  (8 april 2012)

Lake Turkana Festival , Loiyangalani, Kenia, 18-20 mei 2012

In het dorpje Loiyangalani, aan de zuidoostkust van Lake Turkana , is het unieke Desert Museum gevestigd. Hierin wordt aandacht geschonken aan de cultuur en levensstijl van de bewoners van de acht dorpen uit de regio, de El Molo, Samburu, Gabbra, Rendile, Watta, Dasannach, Polot en de Turkana. Deze kleurrijke culturen komen volledig tot leven in het Lake Turkana Festival, met excursies in de omgeving, bezoek aan het Desert Museum aan de oever van Lake Turkana en optredens van de verschillende stammen. (5 april 2012)

Eco toerisme in Kenia in ontwikkeling

Ook in Kenia begint ‘duurzaam toerisme’ te leven. Bewust omgaan met de footprint die de accommodatie en zijn gasten achterlaat, zonder dat tekort wordt gedaan aan gastvrijheid en uw comfort. Vergelijkbaar met de Green Key in Europa, bestaat in Kenia een vrijwillig classificatiesysteem om de accommodatie te beoordelen. Inmiddels hebben bijna 70 lodges, hotels en tented camps een gouden, zilveren of bronzen oorkonde verdiend. De door onze gasten zeer gewaardeerde Satao Elerai Camp en Satao Camp in Tsavo hebben een bronzen randje.  (2 april 2012)

Migratie in de Serengeti, maart

De kuddes wildebeest hebben zich half maart gegroepeerd in de Ndutu Plains in de zuidelijke Serengeti in Tanzania. Door de regen  van de afgelopen weken is het gras hier nog kort een erg voedzaam. Vanuit zowel de vaste kampen, zoals Ndutu Lodge, als uit de mobiele safari kampen, komen goede berichten over het spotten van leeuw, cheetah, luipaard en hyena. Afhankelijk van de weersomstandigheden en daarmee de voedselrijkdom trekken de kuddes langzamerhand naar het westen en noorden van de Serengeti. (17 maart 2012)

Wilde Berggorilla's brengen bezoek aan tentenkamp in Oeganda - BEKIJK NU DE VIDEO!

1 januari 2012

Een groep wilde berggorilla’s betrad een tentenkamp in Oeganda. Op een video van deze gebeurtenis is te zien hoe jonge berggorilla’s de toerist John J. King II aaien en verzorgen. En ondertussen kijkt een gorillamannetje – de leider van de groep – toe.

“Deze gorilla’s deden net alsof ik één van hen was”, vertelt King tegen National Geographic. “Ik begrijp niet waarom dit is gebeurd.”. Het is algemeen bekend dat babygorilla’s soms met mensen proberen te communiceren, maar blijkbaar geldt dit ook voor volwassen gorilla’s. Hoewel gorilla’s meestal niet gevaarlijk zijn, kunnen ze fysiek wel zeer sterk zijn. Het is daarom aan te raden om een mannetje niet in de ogen te kijken.

De video zien? Bekijk hieronder het bezoek van de gorilla’s aan het tentenkamp.

Droogte in de Hoorn van Afrika

1 augustus - Droogte in de Hoorn van Afrika

Op sommige plekken in de Hoorn van Afrika (Noord Kenia, Ethiopië, Somalië) heeft het al sinds meer dan een jaar niet of nauwelijks geregend. Mensen dreigen hun kuddes en daarmee hun inkomstenbron te verliezen. Voedseltekorten drijven de prijzen op. Tienduizenden mensen zijn voor de honger op de vlucht en volledig afhankelijk van noodhulp. Het aantal mensen dat te kampen heeft met ondervoeding is veel hoger dan normaal. Als 15% van de bevolking ondervoed is, dan spreekt de Wereldgezondheids-organisatie (WHO) van een noodsituatie. In het gebied ligt dit percentage veel hoger, namelijk tussen de 20% en 30%. In de kampen in Kenia, waar de Somalische bevolking massaal naartoe trekt, is dat zelfs 45%.

Droogtes zijn anders dan andere natuurrampen – zoals aardbevingen en tsunami’s. Droogtes leiden op een sluipende, minder opvallende manier tot humanitaire drama’s. De combinatie van droogte, stijgende voedselprijzen en conflict is een dodelijke combinatie en kinderen lopen het grootste risico slachtoffer te worden van deze situatie.

Waarom een actie voor de Hoorn van Afrika?

Een aantal van de deelnemende organisaties van de SHO is al actief met hulpverleners die hulpprogramma’s en preventieve maatregelen verzorgen in het gebied de Hoorn van Afrika. Vanuit deze hoek is de noodklok geluid. De Deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties zijn hierna, gezien de schrijnende crisis situatie, overgegaan tot het gezamenlijk actievoeren voor Giro555. Hiermee kunnen ze hun werk met grote urgentie uitbreiden met noodhulpactiviteiten. Rekening moet worden gehouden met een ernstige crisis die nog maanden gaat duren.

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben de eerste week van augustus uitgeroepen tot actieweek. In de ‘Week voor de Hoorn’ zetten van 1 tot en met 7 augustus bedrijven en particulieren zich massaal in voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika.

Het is overigens niet reëel om te denken dat alle ellende met een SHO-actie kan voorkomen worden. De deelnemende organisaties kunnen met de opbrengsten van Giro555 niet alle rampspoed voorkomen, maar wel de schade beperken.

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties


26 juli - Sneeuw in de Oost Kaap / Zuid-Afrika

 26 juli / Kaapstad

Port-Elizabeth - De Oost-Kaap heeft de voorbije weken wel erg wisselvallig weer mogen ervaren. Na de hevige regenbuien van het voorbije weekend ontwaakten gisterenochtend de inwoners van de omgeving van Molteno en Barkley-Oost met een sneeuwwit tapijt. Volgens professor Willem Landman, weerkundige van de Universiteit van Pretoria en de Zuid-Afrikaanse weerdienst, komt het vaak voor dat tijdens de overgangsmaanden tussen de seizoenen uiterste weertoestanden plaatsvinden. Dit is dit jaar al in verscheidene delen van het land voorgekomen. In Gauteng heeft men buitengewoon warm weer sedert juli ervaren en en onlangs waren er nog verwoestende stormen.In Buffelsfontein in het Dordrecht-district, de plaats die bekend staat als de koudste plek in Zuid-Afrika, lag een pak sneeuw van 15 cm. Vooral de Drakensbergen liggen ook onder een dik pak sneeuw en reizigers wordt aangeraden voorzichtig te rijden.


12 juli - Serengeti gered van de ondergang!

12 juli 2011

Serengeti Nationaal Park gered van de ondergang van een ramp. De regering van Tanzania heeft in een schrijven aan World Heritage Centre in Parijs kenbaar gemaakt om verder af te zien van de geplande snelweg door de Serengeti. Na lang aandringen is gekozen voor een snelweg langs de zuidelijke zijde van de Serengeti.

26 juni - Prijswinnaars van prive safari Kenia zijn weer terug

26 juni 2011 - Verslag van de prijswinnaars

Het zal je maar gebeuren… je wint een reis! En niet zomaar een reis, maar een luxe safari reis naar Kenia voor 2 weken voor 2 personen. Helemaal geweldig natuurlijk!

Twee weken voor vertrek begon het echt te kriebelen en begonnen we al met spullen klaarleggen en onze tas inpakken, zoveel zin hadden we erin. De vlucht duurde erg lang met Ethiopean Airways vanaf Brussel, maar eenmaal in Kenia vergeet je dat ook weer snel… tot het moment van je terugreis dan :).

Nairobi

In Nairobi werden we opgewacht door onze chauffeur James, die ons meenam op safari. Even relaxen en bijkomen. De volgende dag hebben we het olifanten weeshuis bezocht op de rand van het Nairobi Nationaal Park. Zo schattig! De olifantjes hebben allemaal hun moeder verloren en worden 24 uur per dag verzorgd en grootgebracht door hun ´keeper´.

Amboseli Nationaal Park

En toen begon het pas echt, daar waar we zo naar uit hadden gekeken, de safari! Om 7 uur moesten we al vertrekken, want het verkeer in Nairobi is een chaos en anders doe je er uren over om de stad uit te komen. Je kijkt onderweg vol verwondering naar de mensen, de hutjes, de winkeltjes, de markten, de natuur enz. Over een goede weg reden we om het Amboseli park heen naar onze 1e luxe lodge, Satao Elerai. Een hele mooie tented lodge met uitzicht op de Kilimanjaro en heerlijk eten. Na de lunch gerelaxt en daarna zijn we op onze 1e game drive gegaan. We zagen struisvogels, zebra´s, olifanten, impala´s en zelfs in de verte een leeuw.

De volgende morgen gingen we al heel vroeg op game drive en werden we al om 5 uur gewekt... We hebben ontzettend veel olifanten gezien. Gelukkig ook een groep dichtbij de weg, dan kun je ze pas echt goed bekijken. Verder zagen we hyena´s, giraffen, zebra´s, gnoes, thomson gazelles en struisvogels.

Rond het middaguur hebben we weer gerelaxt, foto´s gekeken, boeken gelezen en daarna gingen we weer op pad. Ditmaal naar een traditioneel Maasai dorp. Ongelofelijk dat deze mensen nog op zo´n primitieve manier leven. We werden begroet door dans en zang en daarna zijn we meegenomen door het dorp. Het was een hele belevenis.

Gelukkig klaarde het weer aan het einde van de middag op, want we gingen ook nog voor een ´sundowner´, een drankje bij zonsondergang. Nietsvermoedend komen we aan op een open plek, zonsondergang aan één kant, uitzicht op de Kilimanjaro aan de andere kant en een tafeltje voor 2! Champagne in de bush, wat een verrassing, echt een super ervaring. De dag hebben we afgesloten met een korte avond game drive op weg terug naar de lodge.

Tsavo West Nationaal Park

De volgende 2 dagen hebben we doorgebracht in Tsavo West bij Severin Safari Camp. Wederom een hele mooie tented camp in het park. Vanuit de tent keken we uit op een waterpoel en soms kwamen de impala´s en zebra´s langs om wat te drinken. Tsavo is een enorm groot park en we hebben heel wat dieren gezien, maar soms ook tijden niets. Het landschap is echter prachtig en zeer afwisselend en niet uit te drukken in woorden. De Mzima Springs vielen tegen. De natuur om de spring heen is prachtig, maar er waren bijna geen nijlpaarden en krokodillen. De middagen hebben we even gerelaxt bij het zwembad om daarna weer op game drive te gaan. Opeens lagen er onder een boom bij een poel een paar leeuwen te luieren. Dichterbij gekomen kwamen maar liefst zeven leeuwen onder die boom vandaan om in de poel wat te drinken, geweldig! Helaas stond de zon verkeerd om goed foto’s te maken. Dit park hebben we afgesloten met een ontbijt in de bush. Wauw, dat is ook helemaal top! Onder een acacia boom was er een tafel voor ons gedekt, weer champagne erbij en heerlijk genieten.

Tsavo East Nationaal Park

De laatste 2 safari dagen gingen we naar Tsavo East. Voor de lunch kwamen we aan bij Satao Camp. ´s Middags gingen we op game drive en we waren verbaasd over de honderden olifanten die we zagen. Dit kun je je van te voren niet voorstellen. ´s Avonds kwamen de impala´s bij de waterplas drinken. De volgende ochtend weer vroeg op game drive. Zitten we aan het ontbijt komt de chauffeur naar ons toe, ik heb nieuws, er is een cheeta dichtbij, kom mee. Zo van tafel afgerend en hebben we een cheeta moeder met jong gezien op nog geen kilometer afstand van de lodge. Vandaag veel geluierd, ook wel fijn, want na 6 dagen safari raak je wel verzadigd.

Diani Beach

Diani Beach is een heerlijk strand ten zuiden van Mombasa. We overnachtten in Pinewood Village, een mooi hotel direct aan het strand. Het zwembad was heerlijk, de zee iets minder aantrekkelijk. We hadden geluk met het weer, het was tenslotte toch nog regenseizoen, maar we hebben elke dag zon gehad. Strandwandelingen gemaakt, geluierd, gezwommen en elke avond cocktails gedronken. Wat is het leven toch goed. Het was een super reis.

Groetjes Peter & Saskia

23 juni - grote Wildebeest Migratie is begonnen in Kenia!

23 juni 2011 - van onze gids in de Masai Mara

Eerder dan verwacht, is de grote jaarlijkse Migratie van wildebeest en zebra's al gestart. Komende vanuit de Noordelijke Serengeti naar de Masai Mara zijn duizenden dieren de grens bij Sand River al overgestoken. Aan de Keniaanse kant is er momenteel een grandioos gezicht op de dierenmassa komende van de Wakuria Hills in de Serengeti naar het Mara Reserve. Met de jonge kalveren is de migratie zoekende naar nieuwe graasvlakte in het Masai Mara reserve en de omliggende conservaten. De Zebra's verschijnen het eerst, met hun sterkere gebitten waardoor ze beter in staat zijn het taaie Red Oat gras te kauwen. De Wildebeesten volgen kort hierna, zij geven de voorkeur aan het kortere groene gras dat gevoed wordt door de regens. Zoals het er momenteel uit ziet blijft de migratie tot eind oktober in de Masai Mara in Kenia, met diverse river crossings die plaatsvinden tijdens deze periode.


18 mei - Daders gepakt / Situatie is rustig en als vanouds in Marokko / Marrakech

18 mei 2011

Na de aanhouding van de daders van de bomaanslag op het Djemaa el Fna plein in Marrakech van 28 april is de rust weer geheel wedergekeerd in Marokko. Gebleken is dat het geen aanslag betrof van een terrorristische groepering en met de aanhouding van de daders lijkt de treurige zaak dan ook afgedaan. De situatie in geheel Marokko is momenteel volledig rustig en het gehele land is veilig te bezoeken.Lekker weg met de kerst

7 april 2011

Bent u van plan heerlijk op vakantie te gaan tijdens de kerstperiode? Bedenk u dan dat u niet de enige bent die de voorkeur geeft aan een zonnige kerst. Momenteel wordt er al veel geboekt voor de kerstperiode en de keuze zal snel beperkt worden. Ons advies van deze maand is dan ook om er snel bij te zijn om teleurstellingen te voorkomen. Ook voor de internationale vluchten geldt dat deze alsmaar duurder worden naarmate er meer stoelen verkocht zijn door de luchtvaartmaatschappijen.

Graag geven we u enige tips als u met de kerstperiode op reis wilt gaan:

  • Wees er snel bij, wachten zal de keuze beperken en de prijs verhogen
  • Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen (zoals KLM) start het kerstseizoen op zaterdag 17 december 2011. Als u een dagje eerder kunt vertrekken dan geldt de laagseizoensprijs nog voor de hele retourvlucht!
  • De kersttoeslagen en voorwaarden verschillen per hotel en lodge. Laat u dus goed informeren wat voor u de beste keuze is.

LEKKER WEG MET DE KERST? WEES ER DAN SNEL BIJ!
Winnaar Vakantiebeurs foto-actie Kenia bekend gemaakt

4 maart 2011

Tijdens de Vakantiebeurs organiseerde Africa Miracles samen met het verkeersbureau van Kenia een unieke foto-actie waar bezoekers een 14-daagse reis naar Kenia mee konden winnen. Inmiddels is de gelukkige prijswinnaar bekend en op 3 maart is de reischeque feestelijk uitgereikt. De Kenia foto-actie bestond uit: op de foto met twee echte Keniaanse Maasai. De foto kreeg je mee naar huis in een ansichtkaart met de look&feel van Kenia; een leuke herinnering aan het dagje uit naar de Vakantiebeurs. Bovendien belangrijk om thuis de unieke wincode die op de achterzijde vermeld stond te controleren. Via de website www.magicalkenya.nl maakten bezoekers dan kans op een 14-daagse reis naar Kenia. Een prachtige reis: per vliegtuig van Ethiopian Airlines naar Nairobi, een privé safari in de parken Amboseli, Tsavo West, Tsavo East en vervolgens een verblijf aan de parelwitte zandstranden in het Leopard Beach Resort.

Peter Bruin uit Noord-Scharwoude greep zijn kans en vulde de code thuis in. Tot zijn grote verbazing kwam er in beeld te staan dat hij de gelukkige winnaar van de reis was. Hij belde meteen zijn dochter op, die al eerder in Kenia is geweest, om dit goede nieuws te vertellen en te vragen of zij mee wilde op deze reis. ,,Ik kijk er enorm naar uit om Kenia samen met mijn dochter te ontdekken. Zij heeft me altijd geënthousiasmeerd over dit prachtige land, en nu kan ik het eens met eigen ogen zien.’’ De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op het kantoor van BuroSix Communications, de vertegenwoordiger van Kenya Tourist Board in de Benelux. Uiteraard waren daar Cindy Stolk van Africa Miracles en Michel Nap van Ethiopian Airlines bij aanwezig. Onder het genot van een drankje en een stuk taart werden de vakantieplannen van vader en dochter besproken en tips uitgewisseld.

 Africa Miracles biedt ook degenen die de reis niet hebben gewonnen de mogelijkheid om deze reis te maken voor een speciaal aanbiedingstarief, voor meer informatie zie "Aanbiedingsreis luxe prive safari Kenia".


(van links naar rechts) Amber Borghuis-Moed (KTB Benelux), Cindy Stolk (Africa Miracles), Peter Bruin en Saskia Bruin, Michel Nap (Ethiopian Airlines).


Kenia is uitgeroepen tot ‘Nieuwe meest gewilde bestemming 2010’

24 januari 2011

Kenia is uitgeroepen tot ‘Nieuwe meest gewilde bestemming 2010’.
Dit is tijdens de Travel and Leisure Awards-uitreiking in China bekend gemaakt door het Travel and Cuisine Magazine. Een meerderheid van de stemmen ging naar het land van de Maasai, de ‘Big Five’ en de adembenemende plaatjes.

Het winnen van deze award zet Kenia wederom op de kaart als populaire toeristische bestemming. Eerder dit jaar werd Kenia, door zowel de publieke als de zakelijke toeristensector in China, namelijk ook al benoemd tot de ‘Beste Bestemming voor Ecotoerisme’. “Maar de prijs voor nieuwe meest gewilde bestemming is een absolute mijlpaal in de promotie van het toerisme in Kenia”, aldus Muriithi Ndegwa de Managing Director van KTB.


Aantal berggorilla's toegenomen in het Virunga gebergte (grens Oeganda, Rwanda en DRC)

 06 januari 2011

Analyse van een telling van de berggorilla's in het Virunga Gebergte wijst uit dat de populatie is gegroeid tot 480 dieren, 100 meer dan er in 2003 werden geteld.

In maart en april is er een telling uitgevoerd van de berggorilla's in het Virunga Gebergte op de grens van Democratische Republiek Congo (DRC), Uganda en Rwanda. Na analyse van de resultaten blijkt dat het aantal berggorilla's in het gebied, Gorilla beringei beringei, met 26,3 procent is gegroeid tot 480 dieren. De laatste telling in het Virunga Gebergte dateert uit 2003; het aantal was toen 380.

Samen met de 302 berggorilla's in het Bwindi Impenetrable Forest in Uganda en vier verweesde berggorilla's in een opvang in DRC komt het totale aantal berggorilla's op aarde op 786.

Zes teams van in totaal 72 mensen uit DRC, Rwanda en Uganda legden voor de telling meer dan 1000 kilometer te voet af in het dichtbeboste gebied, waarbij ze nauwkeurig verse sporen en andere bewijzen van de aanwezigheid van groepen gorilla's vastlegden. Door genetische analyse van de monsters van uitwerpselen konden de dieren geïdentificeerd en dubbeltellingen eruit gehaald worden. De monsters zijn ook gebruikt voor een uitgebreide gezondheidstest van de dieren. Zodra het volledige rapport voltooid is in 2011 zullen er meer details beschikbaar komen.

De berggorillatelling van 2010 werd uitgevoerd door natuurbeschermingsautoriteiten in de drie landen met steun van verschillende partners zoals het Internationale Gorilla Conservation Programme (IGCP), een coalitie van het Wereld Natuur Fonds, de African Wildlife Foundation en Fauna & Flora International. Het Nederlandse Directoraat Generaal voor Internationale Samenwerking DGIS droeg financieel bij uit een fonds dat in 2008 voor een grensoverstijgende aanpak van natuurbescherming in het gebied, beschikbaar is gesteld.

De berggorilla is een van de meest bedreigde mensapensoorten op aarde. Het Wereld Natuur Fonds is al jarenlang betrokken bij de bescherming van de berggorilla's in het Virunga Nationaal Park.


Nieuwe leeuwenfamilie naar het Karoo National Park (Zuid-Afrika) overgeplaatst!

 05 januari 2011

Meer gebrul in het Karoo National Park..
Enkele volwassen leeuwen en welpen zijn onlangs naar het Karoo National Park overgeplaatst. De voornaamste reden hiervan is het verhogen van de biodiversiteit en het toevoegen van de toeristische waarde aan dit gebied.

Het Beaufort West gebied van het Karoo National Park heeft al bijna 170 jaar geen leeuwen gezien, maar daar komt nu verandering in.

South African National Parks (SANParks) heeft onlangs voorgesteld om leeuwen naar het Karoo National Park te verplaatsen om op deze manier de roofdier-prooi balans in stand te houden.
De leeuwen zijn vanuit het Addo Elephant National Park in de Oost-Kaap overgebracht, waar het stichten van een leeuwen bevolking zeer succesvol bleek te zijn. Het Karoo National Park is geschikt voor ongeveer 15-20 leeuwen, afhankelijk van de omstandigheden in het park en de beschikbaarheid van prooidieren.

De verwachting is dat de leeuwen voornamelijk zullen jagen op de grotere planteneters van het park inclusief de gemsbokken, rode hartebeesten, elanden, kudu’s en struisvogels.

Alle veiligheidsaspecten zijn gecontroleerd om de veiligheid op alle niveaus te garanderen.
SANParks zal in eerste instantie nauw toezien op de leeuwen met bijhouden van halsbanden om na te gaan op welke prooidieren ze zich richten en om hun bewegingen te registreren.

Het Karoo National Park ligt aan de N1 snelweg net buiten de stad van Beaufort West in de Karoo regio van West-Kaap.