Reizen naar de zonsverduistering in Kenia nu in prijs verlaagd!

Bent u geinteresseerd in het natuurfenomeen 'zonsverduistering', dan kunt u in 2013 naar Kenia. In het noorden van Kenia, nabij Lake Turkana, wordt op 3 november 2013 een bijna totale zonsverduistering verwacht. Deze eclips zal te zien zijn in een brede strook die over Noord Kenia en Noord Oeganda loopt. De meest geschikte lokatie is Sibiloi National Park, waar ooit een schedel werd gevonden die toegekend is aan een van de eerste mensen ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden. Sibiloi is moeizamer bereikbaar dan de westoever van Lake Turkana en is er alleen een campsite. Op de westoever nabij Lodwar wordt daarom ook een camp opgezet, waar we een 7-daagse reis naar toe aanbieden. Door wat aanpassingen hebben we de reizen nu in prijs kunnen verlagen.

Voor een 7-daagse reis vanaf Nairobi over de weg met een 4WD, chauffeur en eenvoudige accommodatie moet u ongeveer € 1.995,- per persoon rekenen op basis van 2 samenreizende personen in een 2-persoonskamer/tent. Vertrek vanuit Nairobi op 31 oktober 2013. Uiteraard regelt Africa Miracles graag uw eclips-safari. (25 februari 2013)

Keniaanse stranden behoren tot de top !

CNN Travel heeft de mooiste stranden van Afrika gekozen, waarbij in de Top3 twee stranden in Kenia trots op plaats 2 en 3 staan. Watamu staat op nummer 2, het witte strand gelegen tegen het Watamu Marine Reserve Park bij Malindi is ook bekend van zijn populatie groene en karetschildpadden. Onze Avontuurlijke Privé Safari Kenia sluit af in Turtle Bay Beach Club dat aan dit strand is gelegen.
Nummer 3 is het strand van Diani Beach, ten zuiden van Mombasa. Hier biedt Africa Miracles een strandverblijf in meerdere mooie resorts aan als afsluiting van een safari-rondreis. (21 december 2012)

Leopard Beach Resort & Spa, Diani Beach, weer geopend

Begin 2012 brandde een belangrijk gedeelte van Leopard Beach Resort & Spa in Diani Beach af. Een moment voor eigenaar Chris Modigell niet alleen te herbouwen maar ook te vernieuwen. Leopard Beach is herrezen uit zijn as met een mooi, nieuw grill-restaurant, een unieke 'Wine & whiskers' bar met de mooiste sortering wijnen van de kust en geheel vernieuwde lounges. Op 12-12-2012 om 12.12 uur vond de heropening plaats van dit bij klanten van Africa Miracles zeer geliefde resort.(28 december 2012)

Kenya Music Week Nairobi december 2012

Van 6 tot en met 9 december 2012 wordt het genieten van live muziek in Nairobi tijdens de Kenya Music Week. Keniaanse artiesten geven hier optredens en workshops. Met het festival wordt aandacht gevraagd voor het nadelige effect van illegale muziek downloads met als doel het voltooien van hun missie: een winstgevende Keniaanse muziekindustrie in 2030. Verder wordt in Nairobi ook jaarlijks Crafts of Africa gehouden. Dit evenement vindt tijdens de kerstdagen plaats. Handgemaakte producten zoals sieraden en schilderijen worden hier tentoongesteld en verkocht. Daarnaast wordt er een expositie gehouden waarbij lokale kunstenaars hun werk laten zien van houtsnijwerken tot kunstwerken van bruin glas. (19 september 2012)

Nieuw: Een reis langs de meren van Great Rift en een reis naar de top van Mount Kenya

Een nieuwe voorbeeld privé reis die de bijzonderheden van de zoet- en zoutwatermeren in de Rift Vallei in Kenia voor het voetlicht brengt. Ook een reis waar volop activiteiten aan gekoppeld kunnen worden, te voet, per mountainbike, per boot, per kameel of raft. In de tweede helft van de reis gaat u op safari in de Old Pejeta Conservancy, een wat onbekend Big5 gebied op het Laikia Plateau. Uiteraard kunt u deze reis aanpassen naar eigen wens. Zoekt u een andere uitdaging, kies dan voor een reis naar de tweede berg van Afrika, Mount Kenya. Inclusief de meren van de Rift Valley en een korte safari in Big 5 reservaat. (25 juli 2012)

KLM Wereldsteden aanbieding Nairobi: van € 972 voor € 698

KLM heeft een kortdurende wereldsteden-aanbieding. Nairobi retour van € 972,= voor € 698,= per persoon. Voorwaarden: reizen tussen 15 augustus en 15 december 2012. Verblijf minimaal 7 nachten en maximaal 1 maand. Wijzigen: niet toegestaan. Annuleren: 100% kosten. Mits plaats beschikbaar en uitsluitend voor nieuwe boekingen. Boeken: vóór dinsdag 10 juli 2012 15.00 uur. (4 juli 2012)

Out of Africa Theatershow toont Kenia

De show geeft een beeld van de geschiedenis van Kenia middels muziek en dans. Muziek van de kust (Tarab en swingende Benga); uit Nairobi (funk, rap en ontroerende ballads); uit het binnenland (originele aangepaste stammendansen en songs); gospels en moderne hits. De decors, belichting en kostuums zijn zeer indrukwekkend.
Vanaf half september tot half december 2012 zijn in Nederland ca. 55 voorstellingen te zien door heel het land. Het is een professionele show die zal draaien in de grote zalen in Nederland, zoals het Luxor in Rotterdam, Het Danstheater in Den Haag, de grote theaters in Apeldoorn, Zwolle, Nijmegen, Zoetermeer, Hoorn, Maastricht etc.

Kenia populair bij toeristen meldt de Kenya Tourist Board - groei verwacht in 2012

2011 was een goed toeristich jaar voor Kenia: een groei van 16% ten opzichte van vorig jaar is waargenomen. De Kenya Tourist Board (KTB) heeft een rapport met de toeristische cijfers over de periode januari tot oktober 2011 uitgegeven. Ook voor 2012 wordt er een stijging van 3 tot 4 % verwacht. Wilt u ook op vakantie naar Kenia? Kenia is een divers land, geschikt voor zowel avontuurlijke safari's als ontspannen strandvakanties.

Droogte in de Hoorn van Afrika

1 augustus - situatie in de Hoorn van Afrika

Op sommige plekken in de Hoorn van Afrika (Kenia, Ethiopië, Somalië) heeft het al sinds meer dan een jaar niet of nauwelijks geregend. Mensen dreigen hun kuddes en daarmee hun inkomstenbron te verliezen. Voedseltekorten drijven de prijzen op. Tienduizenden mensen zijn voor de honger op de vlucht en volledig afhankelijk van noodhulp. Het aantal mensen dat te kampen heeft met ondervoeding is veel hoger dan normaal. Als 15% van de bevolking ondervoed is, dan spreekt de Wereldgezondheids-organisatie (WHO) van een noodsituatie. In het gebied ligt dit percentage veel hoger, namelijk tussen de 20% en 30%. In de kampen in Kenia, waar de Somalische bevolking massaal naartoe trekt, is dat zelfs 45%.

Droogtes zijn anders dan andere natuurrampen – zoals aardbevingen en tsunami’s. Droogtes leiden op een sluipende, minder opvallende manier tot humanitaire drama’s. De combinatie van droogte, stijgende voedselprijzen en conflict is een dodelijke combinatie en kinderen lopen het grootste risico slachtoffer te worden van deze situatie.

Waarom een actie voor de Hoorn van Afrika?

Een aantal van de deelnemende organisaties van de SHO is al actief met hulpverleners die hulpprogramma’s en preventieve maatregelen verzorgen in het gebied de Hoorn van Afrika. Vanuit deze hoek is de noodklok geluid. De Deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties zijn hierna, gezien de schrijnende crisis situatie, overgegaan tot het gezamenlijk actievoeren voor Giro555. Hiermee kunnen ze hun werk met grote urgentie uitbreiden met noodhulpactiviteiten. Rekening moet worden gehouden met een ernstige crisis die nog maanden gaat duren.

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben de eerste week van augustus uitgeroepen tot actieweek. In de ‘Week voor de Hoorn’ zetten van 1 tot en met 7 augustus bedrijven en particulieren zich massaal in voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika.

Het is overigens niet reëel om te denken dat alle ellende met een SHO-actie kan voorkomen worden. De deelnemende organisaties kunnen met de opbrengsten van Giro555 niet alle rampspoed voorkomen, maar wel de schade beperken.

(bron: samenwerkende hulporganisaties giro 555). Voor meer informatie kunt u de website van SHO raadplegen.

Prijswinnaars van prive safari Kenia zijn weer terug

26 juni 2011 - Verslag van de prijswinnaars

Het zal je maar gebeuren… je wint een reis! En niet zomaar een reis, maar een luxe safari reis naar Kenia voor 2 weken voor 2 personen. Helemaal geweldig natuurlijk!

Twee weken voor vertrek begon het echt te kriebelen en begonnen we al met spullen klaarleggen en onze tas inpakken, zoveel zin hadden we erin. De vlucht duurde erg lang met Ethiopean Airways vanaf Brussel, maar eenmaal in Kenia vergeet je dat ook weer snel… tot het moment van je terugreis dan :).

Nairobi

In Nairobi werden we opgewacht door onze chauffeur James, die ons meenam op safari. Even relaxen en bijkomen. De volgende dag hebben we het olifanten weeshuis bezocht op de rand van het Nairobi Nationaal Park. Zo schattig! De olifantjes hebben allemaal hun moeder verloren en worden 24 uur per dag verzorgd en grootgebracht door hun ´keeper´.

Amboseli Nationaal Park

En toen begon het pas echt, daar waar we zo naar uit hadden gekeken, de safari! Om 7 uur moesten we al vertrekken, want het verkeer in Nairobi is een chaos en anders doe je er uren over om de stad uit te komen. Je kijkt onderweg vol verwondering naar de mensen, de hutjes, de winkeltjes, de markten, de natuur enz. Over een goede weg reden we om het Amboseli park heen naar onze 1e luxe lodge, Satao Elerai. Een hele mooie tented lodge met uitzicht op de Kilimanjaro en heerlijk eten. Na de lunch gerelaxt en daarna zijn we op onze 1e game drive gegaan. We zagen struisvogels, zebra´s, olifanten, impala´s en zelfs in de verte een leeuw.

De volgende morgen gingen we al heel vroeg op game drive en werden we al om 5 uur gewekt... We hebben ontzettend veel olifanten gezien. Gelukkig ook een groep dichtbij de weg, dan kun je ze pas echt goed bekijken. Verder zagen we hyena´s, giraffen, zebra´s, gnoes, thomson gazelles en struisvogels.

Rond het middaguur hebben we weer gerelaxt, foto´s gekeken, boeken gelezen en daarna gingen we weer op pad. Ditmaal naar een traditioneel Maasai dorp. Ongelofelijk dat deze mensen nog op zo´n primitieve manier leven. We werden begroet door dans en zang en daarna zijn we meegenomen door het dorp. Het was een hele belevenis.

Gelukkig klaarde het weer aan het einde van de middag op, want we gingen ook nog voor een ´sundowner´, een drankje bij zonsondergang. Nietsvermoedend komen we aan op een open plek, zonsondergang aan één kant, uitzicht op de Kilimanjaro aan de andere kant en een tafeltje voor 2! Champagne in de bush, wat een verrassing, echt een super ervaring. De dag hebben we afgesloten met een korte avond game drive op weg terug naar de lodge.

Tsavo West Nationaal Park

De volgende 2 dagen hebben we doorgebracht in Tsavo West bij Severin Safari Camp. Wederom een hele mooie tented camp in het park. Vanuit de tent keken we uit op een waterpoel en soms kwamen de impala´s en zebra´s langs om wat te drinken. Tsavo is een enorm groot park en we hebben heel wat dieren gezien, maar soms ook tijden niets. Het landschap is echter prachtig en zeer afwisselend en niet uit te drukken in woorden. De Mzima Springs vielen tegen. De natuur om de spring heen is prachtig, maar er waren bijna geen nijlpaarden en krokodillen. De middagen hebben we even gerelaxt bij het zwembad om daarna weer op game drive te gaan. Opeens lagen er onder een boom bij een poel een paar leeuwen te luieren. Dichterbij gekomen kwamen maar liefst zeven leeuwen onder die boom vandaan om in de poel wat te drinken, geweldig! Helaas stond de zon verkeerd om goed foto’s te maken. Dit park hebben we afgesloten met een ontbijt in de bush. Wauw, dat is ook helemaal top! Onder een acacia boom was er een tafel voor ons gedekt, weer champagne erbij en heerlijk genieten.

Tsavo East Nationaal Park

De laatste 2 safari dagen gingen we naar Tsavo East. Voor de lunch kwamen we aan bij Satao Camp. ´s Middags gingen we op game drive en we waren verbaasd over de honderden olifanten die we zagen. Dit kun je je van te voren niet voorstellen. ´s Avonds kwamen de impala´s bij de waterplas drinken. De volgende ochtend weer vroeg op game drive. Zitten we aan het ontbijt komt de chauffeur naar ons toe, ik heb nieuws, er is een cheeta dichtbij, kom mee. Zo van tafel afgerend en hebben we een cheeta moeder met jong gezien op nog geen kilometer afstand van de lodge. Vandaag veel geluierd, ook wel fijn, want na 6 dagen safari raak je wel verzadigd.

Diani Beach

Diani Beach is een heerlijk strand ten zuiden van Mombasa. We overnachtten in Pinewood Village, een mooi hotel direct aan het strand. Het zwembad was heerlijk, de zee iets minder aantrekkelijk. We hadden geluk met het weer, het was tenslotte toch nog regenseizoen, maar we hebben elke dag zon gehad. Strandwandelingen gemaakt, geluierd, gezwommen en elke avond cocktails gedronken. Wat is het leven toch goed. Het was een super reis.

Groetjes Peter & Saskia


23 juni - grote Wildebeest Migratie is begonnen in Kenia!

23 juni 2011 - van onze gids in de Masai Mara

Eerder dan verwacht, is de grote jaarlijkse Migratie van wildebeest en zebra's al gestart. Komende vanuit de Noordelijke Serengeti naar de Masai Mara zijn duizenden dieren de grens bij Sand River al overgestoken. Aan de Keniaanse kant is er momenteel een grandioos gezicht op de dierenmassa komende van de Wakuria Hills in de Serengeti naar het Mara Reserve. Met de jonge kalveren is de migratie zoekende naar nieuwe graasvlakte in het Masai Mara reserve en de omliggende conservaten. De Zebra's verschijnen het eerst, met hun sterkere gebitten waardoor ze beter in staat zijn het taaie Red Oat gras te kauwen. De Wildebeesten volgen kort hierna, zij geven de voorkeur aan het kortere groene gras dat gevoed wordt door de regens. Zoals het er momenteel uit ziet blijft de migratie tot eind oktober in de Masai Mara in Kenia, met diverse river crossings die plaatsvinden tijdens deze periode.

Winnaar Vakantiebeurs foto-actie Kenia bekend gemaakt

4 maart 2011

Tijdens de Vakantiebeurs organiseerde Africa Miracles samen met het verkeersbureau van Kenia een unieke foto-actie waar bezoekers een 14-daagse reis naar Kenia mee konden winnen. Inmiddels is de gelukkige prijswinnaar bekend en op 3 maart is de reischeque feestelijk uitgereikt. De Kenia foto-actie bestond uit: op de foto met twee echte Keniaanse Maasai. De foto kreeg je mee naar huis in een ansichtkaart met de look&feel van Kenia; een leuke herinnering aan het dagje uit naar de Vakantiebeurs. Bovendien belangrijk om thuis de unieke wincode die op de achterzijde vermeld stond te controleren. Via de website www.magicalkenya.nl maakten bezoekers dan kans op een 14-daagse reis naar Kenia. Een prachtige reis: per vliegtuig van Ethiopian Airlines naar Nairobi, een privé safari in de parken Amboseli, Tsavo West, Tsavo East en vervolgens een verblijf aan de parelwitte zandstranden in het Leopard Beach Resort.

Peter Bruin uit Noord-Scharwoude greep zijn kans en vulde de code thuis in. Tot zijn grote verbazing kwam er in beeld te staan dat hij de gelukkige winnaar van de reis was. Hij belde meteen zijn dochter op, die al eerder in Kenia is geweest, om dit goede nieuws te vertellen en te vragen of zij mee wilde op deze reis. ,,Ik kijk er enorm naar uit om Kenia samen met mijn dochter te ontdekken. Zij heeft me altijd geënthousiasmeerd over dit prachtige land, en nu kan ik het eens met eigen ogen zien.’’ De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op het kantoor van BuroSix Communications, de vertegenwoordiger van Kenya Tourist Board in de Benelux. Uiteraard waren daar Cindy Stolk van Africa Miracles en Michel Nap van Ethiopian Airlines bij aanwezig. Onder het genot van een drankje en een stuk taart werden de vakantieplannen van vader en dochter besproken en tips uitgewisseld.

Africa Miracles biedt ook degenen die de reis niet hebben gewonnen de mogelijkheid om deze reis te maken voor een speciaal aanbiedingstarief, voor meer informatie zie "Aanbiedingsreis luxe prive safari Kenia".(van links naar rechts) Amber Borghuis-Moed (KTB Benelux), Cindy Stolk (Africa Miracles), Peter Bruin en Saskia Bruin, Michel Nap (Ethiopian Airlines).Kenia is uitgeroepen tot ‘Nieuwe meest gewilde bestemming 2010’

24 januari 2011

Kenia is uitgeroepen tot ‘Nieuwe meest gewilde bestemming 2010’. Dit is tijdens de Travel and Leisure Awards-uitreiking in China bekend gemaakt door het Travel and Cuisine Magazine. Een meerderheid van de stemmen ging naar het land van de Maasai, de ‘Big Five’ en de adembenemende plaatjes.

Het winnen van deze award zet Kenia wederom op de kaart als populaire toeristische bestemming. Eerder dit jaar werd Kenia, door zowel de publieke als de zakelijke toeristensector in China, namelijk ook al benoemd tot de ‘Beste Bestemming voor Ecotoerisme’. “Maar de prijs voor nieuwe meest gewilde bestemming is een absolute mijlpaal in de promotie van het toerisme in Kenia”, aldus Muriithi Ndegwa de Managing Director van KTB.