Nieuwe groepssafari Noord Tanzania

Wilt u in korte tijd en tegen een scherpe prijs kennismaken met de safari-hoogtepunten van Noord Tanzania, dan is de 'Hoogtepunten Noord Tanzania groepssafari ' een hele mooie, complete rondreis. Vanuit Arusha reist u naar de Ngorongoro-krater voor een dag vol wildbeleving op de kratervloer. De Serengeti is altijd boeiend, vanwege het landschap, de historie maar ook vanwege de enorme verscheidenheid van wild. Reist u in de migratieperiode, dan krijgt u hier een bonus! Tenslotte staat Lake Manyara op het programma met zijn boomklimmende leeuwen en flamingo's.
U reist met een gezelschap van maximaal 7 deelnemers in een 4WD met Engelstalige chauffeur/gids met verblijf in comfortabele lodges tented camps.
Is deze reis te kort, u kunt er nog extra dagen aan toevoegen met bezoek aan Tarangire National Park en Arusha National Park. En uiteraard kunt u afsluiten met een heerlijk verblijf in een resort aan de kust of op Zanzibar.

Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike

In 9 dagen 'rondt' u de Kilimanjaro. Fiets over smalle binnenweggetjes en steile rotsachtige paadjes langs de flanken van Afrika's hoogste berg, de Kilimanjaro. Beleef hoe de cultuur van de Chagga-bevolking en mak kennis met hun gewoonten en dagelijks leven. Een tocht voor liefhebbers, u hoeft geen doorgwinterde mountainbiker te zijn maar uiteraard is een goede conditie wel prettig om energie over te houden om te genieten. Tijdens deze reis maakt u een uitstapje naar Amboseli National Park in Kenia.
Tijdens deze individuele reis wordt u begeleid door een lokale gids en wordt uw bagage vervoerd. Op enkele dat is het ook mogelijk om aan te sluiten bij een (internationale) groep.

Albino Olifant gespot in Lake Manyara

Onlangs ontdekte de natuurfotograaf Etienne Oosthuizen tijdens een van zijn fotoreizen in Lake Manyara een olifant met wat afwijkende kenmerken. In eerste instantie werd de aandacht getrokken door de vreemde kleur van de ogen, even later zag hij ook de witte haren aan de staart. Volgens kenners komt het inderdaad vaker voor, maar is het toch een zeldzaam fenomeen. In 2011 is ook in Amboseli National Park in Kenia een albino olifant gespot. Ze hebben een grotere kans op blindheid en eerder problemen met hun huid. Albino olifanten komen vaker voor in Aziƫ dan in Afrika. (juli 2012)

Bras spint 1850 euro bij elkaar voor Tanzania

Bron: BNdestem 30 december 2011
RAAMSDONKSVEER - Jaco Bras heeft 1850 euro opgehaald met zijn spinningactie. De Verenaar stapte donderdagavond in de tent naast de schaatsbaan om 20.00 uur op de spinningfiets om daar gisteravond op hetzelfde tijdstip weer vanaf te stappen.

Mensen konden hem sponsoren. Bras had enkele extra fietsen naast de zijne gezet, dus mensen konden hem gezelschap houden. Het geld is bestemd voor sportspullen voor Tanzaniaanse kinderen in het dorp Sale, waar Bras' sportmaat vorig jaar op bezoek is geweest.

Serengeti gered van de ondergang!

12 juli 2011

De regering van Tanzania heeft in een schrijven aan World Heritage Centre in Parijs kenbaar gemaakt om verder af te zien van de geplande snelweg door de Serengeti. Na lang aandringen is gekozen voor een snelweg langs de zuidelijke zijde van de Serengeti.