Oeganda

Bwindi Impenetrable Forest


Bwindi Impenetrable Forest wordt beschouwd als een van de meest biologisch diverse bossen in Afrika, grotendeels dankzij de oudheid en een hoogte van tussen 1160 en 2607 m boven de zeespiegel. Het meest beroemd is Bwindi echter door de mogelijkheid die het biedt voor een ontmoeting met een berggorilla in zijn eigen leefomgeving. Gezien het feit dat de bossen meer dan de helft van de overgebleven gorillabevolking beschermt, is het gebied bijzonder belangrijk geworden voor de bescherming van de berggorilla’s in Afrika. Gorilla tracking is voor de meeste bezoekers de belangrijkste reden om naar Bwindi te komen, en de spannende ervaring om zo dicht bij deze prachtige schepsels te komen is zeker een hoogtepunt in uw reis naar Oeganda.Andere dieren in het wild omvatten een grote verscheidenheid aan primaten, waaronder chimpansee, blauwe aap en zwart-wit colobus-apen, met daarnaast antilopen en bosolifanten alsmede een opmerkelijk groot aantal vogelsoorten. Het terrein varieert van moeras en bamboe bos tot dichte bush, die goed is voor 90% van het park, waardoor gorilla trekking hard werk is! Er is echter geen twijfel over mogelijk dat dit gebied een magische plaats is, met vele geheimen. Bwindi Impenetrable Forest is een toevluchtsoord voor bijna de helft van de wereldbevolking van de berggorilla's (ongeveer 330 van 600), het zeldzaamste ras van deze primaten. Bwindi werd voor het eerst beschermd gebied in 1942 en later werd het opgewaardeerd tot Bwindi National Park in 1992 en erkend als World Heritage Site in 1994. In de lokale Lukiga taal, betekent Bwindi eigenlijk ondoordringbaar. Deze dubbele waarschuwing voor Bwindi is niet voor niets.; 327 km2 van ineen gegroeide vegetatie gecombineerd met steile, gladde valleien en hoge, tochtige ruggen. Een tocht door dit gebied, een van Afrika's oudste regenwouden, op zoek naar de bedreigde berg gorilla, behoort tot ‘s werelds indrukwekkendste wildlife ontmoetingen. In Bwindi kan het koud zijn, vooral in de ochtend en 's nachts. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur ligt tussen 7° C - 20° C met de koudste periode juni en juli. Op uw safari is warme kleding is vereist, plus bescherming tegen natte weersomstandigheden aangezien er in Bwindi tot wel 2390mm regen per jaar valt. Dit is veelal geconcentreerd in twee natte seizoenen, korte regens in maart-mei en daarnaast regenval in september-november. Ook daarbuiten kan het echter altijd regenen, het is niet voor niets zo groen!

De volgende accommodaties bij Bwindi krijgen van ons een speciale aanbeveling:


Gorilla Resort: dit exclusieve kamp ligt bij Buhoma en is met veel gevoel voor natuurbehoud gebouwd, met het gebruik van lokale materialen. De luxe cottages en walk-in safari tents liggen op verhoogde houten platforms.
Buhoma Lodge (voorheen Buhoma Homestead): de Buhoma Lodge is een gezellig en prima middenklasse lodge, gelegen tegenover de ingang van het Bwindi Impenetrable National Park. Alle 9 banda’s hebben een eigen veranda, slaapkamer en badkamer. Het eten wordt geserveerd in een centraal gelegen eetzaal waar een open haard voor warmte zorgt als het 's avonds wat afkoelt.
Kitandara Tented Camp: leuk middenklasse kamp aan de grens van Bwindi National Park met 20 tenten. Elke luxe tent (met bedden) heeft een eigen badkamer en de veranda voor elke tent biedt een prachtig uitzicht. De maaltijden worden door de zeer vriendelijke bediening geserveerd in de staff tent.
Mount Gahinga Safari Lodge: gelegen aan de voet van de Virunga vulkanen op de grens van Oeganda, Rwanda en Congo is deze lodge van zeer hoge kwaliteit en biedt het met slechts 8 bandas een zeer persoonlijke sfeer. Gorilla trackings naar Nkuringo groep in het zuiden van Bwindi.
Clouds Mountain Gorilla Lodge: een zeer luxe lodge met slechts 8 cottages, gelegen bij Nkuringo. Schitterend uitzicht over de vulkanen, zeer persoonlijk en exclusief met een huiselijke sfeer.
Gorilla Forest Camp: als onderdeel van Sanctuary Lodges is dit kamp van zeer goede kwalteit. De 8 tenten liggen prachtig gelegen op een helling diep in de jungle van Bwindi. Het kamp wordt af en toe zelfs door de berggorilla’s bezocht. Elke tent heeft twee flinke bedden, een privé veranda en een badkamer. In de badkamer bevindt zich een ligbad met uitzicht op het bos waar u heerlijk kunt relaxen na de gorilla trek. Verder is er een centraal gelegen eetzaal en bar.Gorilla Tracking

Bwindi is een van de beste plaatsen voor een Gorilla Tracking. Meestal gebeurt dit vanaf de Buhoma locatie, maar er is ook een mogelijkheid om het te doen vanuit Nkuringo of Rwanda. Bij Buhoma zijn twee gorilla groepen te bezoeken, waaronder de Mubare en Habinyanja. In 2003 is echter de Habinyanja groep opgesplitst in twee groepen die nu bekend staan als Habinyanja A en B. Acht vergunningen zijn beschikbaar per dag voor elk van de Buhoma groepen zodat het totaal op 24 komt. Gorilla Tracking excursies vertrekken vanaf Buhoma om 08:00 uur en de duur kan variëren van één tot tien uur, afhankelijk van de nabijheid van de gorilla's en hoe makkelijk bereikbaar ze zijn. Het succespercentage is 99%, Africa Miracles heeft nog geen klanten gehad die de berggorilla niet heeft kunnen bewonderen. Een Gorilla Permit kost USD 500 en deze vergunning zal gelijk bij boeking door ons worden verzorgd, zodat u altijd 100% gegarandeerd bent van de vergunning. Alhoewel de reis lang en zwaar kan zijn, hoeft u geen topatleet te zijn om het te doen. Een goede gezondheid en een beetje conditie en doorzettingsvermogen doen het werk. De enige beperkingen zijn een minimumleeftijd van 15 en het is niet toegestaan om naar de gorilla’s te gaan als u onlangs ziek bent geweest of als u verkouden bent, aangezien dit kan een gevaar vormen voor de gorilla's, en dat is natuurlijk het laatste wat we willen!


Begeleide wandeling vanuit Buhoma

Bwindi heeft een van de meest gevarieerde bossen van Oost-Afrika, en het Buhoma gebied heeft meer te bieden dan een Gorilla Tracking. Vijf verschillende dagroutes, variërend van 30 minuten tot acht uur in duur leiden uit Buhoma en biedt de gelegenheid om te genieten van de rust van het bos en het zien van verschillende soorten apen. Ook zijn er ongeveer 190 vogelsoorten geregistreerd. Voor de apen en de algemene omgeving, is de beste route waarschijnlijk de drie uur durende Waterfall Trail. Dit leidt eerst 2 km langs een verlaten weg waarna het een prachtige omgeving van bos ingaat, gevolgd door de Munyaga Rivier bij de 33m hoge waterval. Andere paden zijn het Mazubijiro Walk Trail en Rushara Virunga Mountains. De acht-uur durende Ivo River Walk biedt een goede gelegenheid voor het zien van apen, duikers en een verscheidenheid aan vogels.

Dorpswandeling

Als u geïnteresseerd bent in cultuur en mensen, dan is een drie uur durende wandeling door Buhoma een geweldige mogelijkheid om de gewoonten en praktijken van de Bakiga en Batwa mensen te zien.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Gorilla permits feestelijk geprijsd in 2013