Oeganda

Kibale Forest National Park


Kibale Forest is een prachtig groen regenwoud dat werd opgericht in 1993 en in het westelijke deel van Oeganda ligt, op 35km ten zuiden van Fort Portal. De reden dat het park werd opgericht was de noodzaak voor bescherming van een groot gebied van de bossen dat voorheen beheerd werd als een reservaat en beschermd gebied is verklaard in 1932. Het is een van de belangrijkste bestemmingen voor ecotoerisme en safari in Oeganda, grenzend aan Queen Elizabeth National Park. Kibale Forest National Park staat bekend om de grote hoeveelheid van maar liefst 500 chimpansees die door mensen bezocht kan worden, naast de 12 andere aapsoorten die in dit gebied leven. Daarnaast zijn er ook andere zoogdieren zoals de bosbok, buffels, Harvey's rode Duiker, otter, blauwe Duiker, Oeganda Kob, genetkat, bosvarken, Afrikaanse civet, waterbok en het wrattenzwijn. Verder zijn er meer dan 335 vogelsoorten en vele vlinders die in dit park rondvliegen. Zowel dit park als de Kasenda kratermeren zijn gezegend met een goede en gemakkelijke toegankelijkheid, een prachtige natuur, mooie accommodaties en een scala aan mogelijke activiteiten.


In en rond Kibale zijn er diverse goede accommodaties, waaronder:


Chimps’ Nest: op de grens van Kibale Forest ligt Chimps’ Nest bij Nyabubale, een klein dorpje tussen Nkingo en Bigoi. Het is slechts 15 minuten rijden naar Kanyanchu, het startpunt van de UWA chimp tracking. Chimps’ Nest is een leuke eco-vriendelijke middenklasse lodge bij Kibale waar de prachtige natuur centraal staat. De Nederlandse managers Jeroen en Vincent zorgen dat u een geweldig verblijf heeft.
Ndali Lodge: prachtig gelegen tegen de Bunyaruguru crater is de Ndali lodge een kleinschalige exclusieve acccommodatie met slechts 8 cottages. Elke cottage is zeer groot met en-suite faciliteiten en een privé veranda waar de zonsondergang kunt bekijken over de Rwenzori Mountains. Het diner is een echt feest en ook het eigengemaakte brood verdient een speciale vermelding.
RuwenZori View Guest House: op loopafstand van Fort Portal ligt RuwenZori Guesthouse, een leuk eenvoudig guesthouse met zeer vriendelijk personeel waar u zich snel thuis voelt. Vanuit de 6 kamers komt u gelijk in de mooie ruime tuin.
Primate Lodge Kibale: een kleinschalig tentenkamp in het hart van het Kibale Forest National Park. Het tented camp van Primate Lodge Kibale is comfortabel en ligt in een weelderig groene omgeving. Primate Lodge Kibale heeft acht comfortabele safari-tenten. De in Afrikaanse stijl ingerichte safari tenten zijn gebouwd op een houten platform en hebben een rieten dak. U heeft de beschikking over uw eigen ensuite badkamer. Vanaf uw veranda heeft u een prachtig uitzicht op het regenwoud. Het ruime restaurant biedt zowel lokale als internationale gerechten.
Mountains of the Moon: plezierig middenklasse hotel in Fort Portal, prima hotel om na een dag van activiteiten thuis te komen. Mooie tuin en een uitnodigend zwembad.
Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Gorilla permits feestelijk geprijsd in 2013