Oeganda

Queen Elizabeth en Ishasha


Oeganda's meest populaire en toegankelijke savanne reservaat is het 1978km2 grote Queen Elizabeth National Park. Het park wordt voornamelijk geassocieerd met open savanne, in sommige gebieden bezaaid met een dichte dekking van acacia en Euphorbia bomen. Dit klopt, maar er zijn ook grote delen van moeras rond Lake George, het uitgebreide Maramagambo Forest in het zuidoosten, en de beboste Kyambura kloof langs de grens met de Kyambura Game Reserve. De Kyambura Gorge is een geweldige plaats waar een gemeenschap van chimpansees kan worden gevolgd binnen de grenzen van een beboste rivier kloof die door de omliggende vlakke savanne heen snijdt. Een maximum van 8 vergunningen (twee groepen van 4) wordt verleend voor elke ochtend (08:00 uur) en elke middag (13:00 uur) sessie. Het succespercentage is momenteel ongeveer 85%, de hoogste in Oeganda na Kibale Forest, en zodra de chimpansees zijn gevonden is het vaak mogelijk om binnen op een afstand van 5m van hen te komen! Africa Miracles regelt de vergunning voor u bij de reservering, zodat u bent verzekerd van een plaats op de excursie.

Queen Elizabeth National Park heeft een mozaïek aan habitats en ondersteunt 95 zoogdiersoorten en een opmerkelijke 612 soorten vogels. Tien soorten primaten zijn aanwezig, met inbegrip van chimpansee, vervet, rood-tailed en L'Hoest's aap, zwart-witte colobus en bavianen. Rond de 20 roofdieren zijn te vinden in het park, inclusief gestreepte jakhals, gevlekte hyena, leeuw en luipaard. De meest voorkomende soorten antilopen zijn de Oeganda kob, bosbok, topi en defassa waterbok. De olifantenbevolking wordt momenteel geschat op ongeveer 2500, terwijl leeuwen (eens zeldzaam en uniek) een gemeenschap hebben van ten minste 200 en gemakkelijk kunnen worden waargenomen op de Kasenyi Plains.


Accommodatie Queen Elizabeth en Ishasha:

Luxe lodges die wij aanbevelen zijn: Mweya Safari Lodge , Jacana Safari Lodge en het Ishasha Wilderness Camp. Meer eenvoudige maar ook leuke opties voor een iets lager budget zijn de Simba Lodge en Queen Elizabeth Bush Lodge. Een nieuwe erg leuke lodge in Queen Elizabeth is de Ihamba Safari Lodge.

Het 40km lange Kazinga kanaal verbindt Lake George met Lake Edward en biedt het park een groot wilde dieren spektakel. De kust trekt het hele jaar door grote aantallen vogels, zoogdieren en reptielen. Deze kunnen worden gezien vanaf twee overdekte boten, Topi en Simba, die varen tussen Mweya Jetty en de ingang van het kanaal bij Lake Edward. De vlakte ten noorden van de Kazinga Kanaal is het voornaamste gebied voor game-drives. Op het netwerk van tracks kunt u olifanten, buffels en andere dieren vinden in het grasland dat het gebied bestrijkt van North Kazinga nabij Mweya. Toch worden leeuwen het meeste gespot op de open Kasenyi vlakte ten oosten van de weg. Een blik op de jacht van de leeuwen heeft het meeste kans in de vroege ochtend of in de late middag.

Ishasha ligt 100km ten zuiden van Mweya, het afgelegen zuiden van het park biedt een echte wildernis ervaring. Uiteenlopende landschappen met inbegrip van de Ishasha River, savanne bos en de Lake Edward Flats zorgen voor een variatie aan wilde dieren waaronder de beroemde in bomen klimmende leeuwen, en de zeldzame shoebill.

Afstand en locatie: Over de weg is het hoofdkwartier van het park gelegen op 64km van Kasese, wat vanaf Kampala een rit is van 418 km via Mbarara en Katunguru. De reis duurt ongeveer 6 tot 7 uur. Het is ook mogelijk een vliegtuigje te charteren en rechtstreeks naar de aistrips te vliegen vlakbij Mweya, Kasese of Ishasha. Ishasha is zeer dicht bij Bwindi, een rit van ongeveer 2 tot 3 uur over erg leuke wegen met prachtig uitzicht.
Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Gorilla permits feestelijk geprijsd in 2013