Oeganda

Victoriameer, Ngamba en Ssese Islands

Victoriameer

's Werelds tweede grootste zoetwatermeer is met 68.000 vierkante km even groot als Ierland. Lake Victoria ligt op een hoogte van 1133m en is algemeen erkend als de belangrijkste bron van de Nijl, omdat er meer regenwater valt dan de zijrivieren gezamenlijk aanbieden. Rivieren uit grote delen van West Kenia, Noord Tanzania, Burundi en Rwanda verzamelen hun water in dit ondiepe meer (slechts 80m diep) om vervolgens, als de Victoria Nijl, hun lange reis van 6000km naar de Middellandse Zee te starten. Vanwege de ligging op de evenaar heeft het meer een hoge verdampingsgraad, wat dit immense lichaam van water een erg belangrijke factor maakt in het lokale klimaat. In de ochtend is het meestal bewolkt, maar tijdens de dag klaart de lucht op. De noordelijke (Oegandese) kust van het meer wordt gekenmerkt door talloze kleine en grotere eilanden en lange, vingerachtige schiereilanden. Daar tussendoor reiken moerassige baaien diep het vasteland in, waarbij hun Papyrus-moerassen een erg aangenaam habitat vormen voor de Sitatunga antiloop. Kleine vissersdorpjes langs de kust geven het belang van deze handel aan, met de enorme Nijl baars, de smakelijke Tilapia en de kleine Omena als de voornaamste vangsten. Voor een verblijf aan Lake Victoria kunt u kiezen tussen Entebbe en een verblijf Jinja (zie Steden van Oeganda). Als u in luxe aan Lake Victoria wilt overnachten, dan is het Lake Victoria Serena Hotel bij Entebbe een uitstekende keuze.


Ngamba Island Chimpansee Sanctuary

Gelegen op 23 km ten zuidoosten van Entebbe, maken de Ngamba eilanden deel uit van de Kome archipel, een groep van ongeveer 15 eilanden en eilandjes die gescheiden worden van de noordelijke oever van het Victoriameer door het 10km-brede Damba Kanaal. Het eiland is verdeeld in twee ongelijke delen en wordt gescheiden door een elektrische afrastering. Het kleine gebied is voor de bezoekers en het personeel. De rest van het eiland is gereserveerd voor de chimpansees en hun verzorgers, maar het is mogelijk om hier tussen de chimpansees te lopen. Africa Miracles biedt de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Ngamba Island of de Ssese eilanden. De chimpansees op Ngamba Island kunnen bezocht worden als een dagexcursie vanuit Entebbe of Kampala, maar u kunt ook kiezen voor het boeken van een 2-daags Chimp pakket bij ons, waarbij u overnacht in het Ngamba Island Tented Camp. Als u op Ngamba Island wilt overnachten dan is de aangewezen accommodatie het Ngamba Island Tented Camp.

Ssese Archipel

De parel in de kroon van Lake Victoria is de Ssese Archipel met zijn 84 eilanden. Sommigen hiervan zijn groot en hebben diverse lokale vissersdorpjes, terwijl andere eilandjes klein en onbewoond zijn. Allen zijn ze goed bewaterd, groen en dik bebost. Op het vasteland wordt de eilandengroep traditioneel de “Eilanden van God” genoemd, en het specifieke eiland genaamd Bubembe wordt beschouwd als het thuis van Mukasa, de geest die waakt over het Victoriameer. De Ssese eilanden zijn een ideaal toevluchtsoord na een lange safari, en ze bieden ook uitstekende mogelijkheden voor vogels spotten en voor vissen naar de zwaargewicht Nijlbaars. De volgende accommodaties worden door ons aanbevolen: Ssese Islands Beach Hotel en Mirembe Resort Beach.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Gorilla permits feestelijk geprijsd in 2013