Oeganda

De Parel van Afrika

Eén van de Afrikaanse schatten is zonder twijfel Oeganda, de Parel van Afrika. Oeganda is werkelijk uniek, absoluut schitterend, fantastisch om doorheen te reizen en nog verrassend onontdekt door het grote toerisme. Wij zijn echte specialisten in Oeganda en wij vertellen u graag alles over wat u kunt zien en beleven op de meest interessante plaatsen van dit tropische land en organiseren graag uw ideale vakantie naar Oeganda.

Rondreis Oeganda

Natuurlijk bent u bij boeking van een reis met een gorilla of chimpansee tracking bij ons altijd gegarandeerd van een gorilla permit. Onze medewerkers en gidsen in Kampala begeleiden ter plaatse uw reis van begin tot einde en onze safari 4WD wagens zijn van de beste kwaliteit. Al onze reizen vinden plaats op individuele basis met een Engelstalige chauffeur/gids, dus heerlijk alleen met uw eigen gezelschap reizen en genieten. Elke reis is bij ons maatwerk, dus de reis wordt helemaal naar uw zin samengesteld met het soort accommodatie die u wilt, van goede middenklasse tot luxe lodges.

Oog in oog met wild Oeganda

Een groot gedeelte van Oeganda is bedekt met een dicht, ondoordringbaar tropisch woud. Het westelijke deel is de ideale plaats voor het maken van een gorilla tracking, ofwel een trektocht op zoek naar de zeldzame berggorilla. Ook mag een speurtocht naar de zeer mensachtige chimpansees zeker niet ontbreken. Het zien van zebra's, giraffen, nijlpaarden en vele andere wilde dieren is eigenlijk vanzelfsprekend in Oeganda, maar het is absoluut ook de beste plaats ter wereld om primaten in het wild te zien. In Oeganda vindt u ook een ander prachtig natuurverschijnsel, namelijk de Murchison Falls, een uitstekende locatie om na aankomst in Kampala uw vakantie en safari rondreis door Oeganda mee te beginnen. U kunt in Murchison Falls schitterende boottochten maken, game drives beleven of een wandeling maken door dit adembenemende natuurgebied. Wat is er verder zo speciaal in Oeganda? Wellicht minder voor de hand liggend maar zeker een aparte vermelding waard is de oorsprong van de Nijl. Slechts op enige uren rijden van Kampala aan de oostelijke kant van Oeganda komt u aan bij Jinja, wat de beste startplaats is voor het verkennen van de Nijl op een avontuurlijke en bijzondere manier, namelijk met een rafting boot.


Het gastvrije Oegandese volk maakt uw vakantie compleet

Een andere reden voor een bezoek aan Oeganda en het te kiezen als uw vakantie bestemming is het Oegandese volk. De inwoners van dit land hebben een zeer interessant verleden en hebben veel ellende over zich heen gehad. Nu Oeganda weer helemaal veilig is en het een uitermate aangenaam land is om te reizen, vertellen ze weer graag over hun cultuur, gezinnen en de geschiedenis. Kom naar Oeganda en luister zelf naar hun indrukwekkende verhalen. Tijdens onze Oost Oeganda Cultuurreis maakt u hiermee werkelijk kennis.

Maatwerk rondreis in Oeganda

Wij bieden graag iedereen de mogelijkheid om Oeganda te komen bezoeken, en passen elke reis aan naar uw wensen en het budget dat u in gedachten heeft. Uw privé chauffeur assisteert u de gehele reis en brengt u naar de mooiste plekjes tijdens uw safari door Oeganda. Ons team kan u adviseren en informeren over alle mogelijkheden en de beste vakantie voor u uitstippelen. Wij van Africa Miracles zijn specialist in het organiseren en uitvoeren van op maat gemaakte reizen naar diverse bestemmingen in Oostelijk Afrika. Wij luisteren naar uw wensen, adviseren en hebben de kennis in huis waardoor we ons met enige trots de beste keuze kunnen noemen voor het organiseren van uw reis naar Afrika.

Laat ons uw gegevens en wensen of vragen weten via de Contact pagina of stuur ons een e-mail. Binnen een aantal dagen kunt u vervolgens geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte van ons verwachten die u niet zult kunnen weerstaan.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Gorilla permits feestelijk geprijsd in 2013