Rwanda

Akagera National Park

In het oosten aan de grens van Tanzania van Rwanda ligt Akagera National Park, een park dat voornamelijk bestaat uit open savannes omzoomd door acacia’s, moerassen en meren. Daardoor is de habitat afwijkend van bijvoorbeeld Vulcanoes National Park en Nyungwe National Park. In Akagera treft u de giraffe, buffel, zebra, olifant en ongeveer 10 soorten antilopes, zoals de topi. Ook leeuw, luipaard en de zwarte neushoorn zijn met een beetje geluk te spotten. Vanwege het vele water is Akagera vogelrijk (meer dan 525 soorten, waaronder de Shoebill Stork) en de rivieren zijn een eldorado voor krokodillen en nijlpaarden.

In het natte seizoen zijn de wegen in Akagera niet allemaal te berijden. Nadeel is dat de accommodatie in het zuiden van het park ligt, zodat slechts een gedeelte van Akagera binnen het tijdsbestek van een game-drive bezocht kan worden.  

Aanbevolen accommodatie

Akagera Game Lodge***+ -5 kamers
Deze comfortabele lodge ligt in het zuiden van dit park met uitzicht op het lager gelegen Lake Ihema. Vanaf het terras bij de lounge ziet u het moerassenlandschap en daarin het wild zijn weg en eten zoeken. Vogellaars vinden in deze lodge een goede basis om te kunnen genieten. Akagera heeft zowel studio’s als suites, die alle een eigen patio hebben met uitzicht op het meer. Kamers hebben ensuite faciliteiten met douche en toilet en satelliet televisie. 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Olympische sporters uit Rwanda naar Londen