Rwanda

Kigali

De hoofdstad van Rwanda maar met ongeveer 1 miljoen inwoners ook veruit de grootste stad van het land. Centraal gelegen, waardoor de reisafstanden vanuit Kigali naar alle bekend parken beperkt zijn tot enkele uren over relatief goede wegen. De stad ligt op een aantal heuvels en op een hoogte van ongeveer 1400 meter boven zeeniveau. Hoewel de stad in 1907 werd gesticht, is ze pas in 1992 tot hoofdstad verklaard bij de onafhankelijkheidsverklaring van het land. In 1994 was Kigali het centrum van de strijd tussen Hutu’s en Tutsi’s, de Rwandese genocide waarbij meer dan 250.000 mensen omkwamen. Een monument en museum herinneren hier nu nog aan.
Nu is Kigali het centrum van de groeiende Rwandese economie, een land dat binnen Afrika een steeds sterkere economisch positie gaat innemen. ICT, handel en toerisme zijn belangrijke werkgevers in deze regio.


Miracles Tip: In Kigali is het mogelijk om een begeleide City Tour te maken. U komt dan langs de belangrijkste locaties in de stad, het Presidentieël Paleis, het Kigali Genocide Memorial Centre, een lokale markt, Hotel Rwanda, Nyarutarama en er blijft tijd over om te winkelen. Wilt u meer weten van de genocide-periode, dan kan de toer uitgebreid worden met een bezoek aan Murambi en Nyarugenge. U kunt deze Citytour bij Africa Miracles reserveren.

Aanbevolen accommodatie 

Hotel Des Milles Collines **** -112 kamers 
Een zeer comfortabel in het centrum van Kigali met zowel kamers als suites. Deze zijn alle voorzien van balcon, televisie, wifi, airconditioning en mini bar. In de ruime tuin ligt een groot zwembad omgeven door ligstoelen en met ‘Pool Bar’, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor zowel hotelgasten als bezoekers. Binne is een fitness ruimte. Op enkele minuten afstand kunt u golfen bij Golf Club “Source du Nil”. Culinair komt u ook aan uw trekken, op de bovenste verdieping ligt het Panorama Restaurant met schitterend uitzicht over Kigali.
De naam van dit hotel betekent ‘1000 heuvels’. In de periode van de genocide in 1994 zochten bijna duizend -voornamelijk Tutsi’s- een veilig heenkomen in dit hotel . Dit gegeven is later als uitgangspunt genomen voor de film ‘Hotel Rwanda’

 

Chez Lando *** -82 kamers
Tussen de internationale luchthaven van Kigali en de stad ligt Chez Lando, een volledig gerenoveerd hotel vernoemd naar de oprichter Lando Ndasingwa. Het hotel heeft een ruime tuin, waar de meeste kamers op uitkijken en u heerlijk in kan vertoeven. Zowel buitenlandse gasten als Rwandezen komen hier graag om van de grill of de barbeque te genieten in of restaurant ‘La Fringale’ te dineren.
Elke kamer beschikt over televisie, koelkastje en ensuite faciliteiten met bad en douche. In het hotel is wifi aanwezig. Chez Lando heeft geen zwembad.

 

Kigali Serena Hotel ***** -148 kamers
Gunstig gelegen in hartje Kigali met een grote tuin en grote zwembad. Vanuit het Milima Restaurant, waar zowel ontbijt, lunch als diner geserveerd worden, heeft u hierop zicht. Een alternatief is Sokoni’s Café, dat naast het zwembad ligt. Ook is er een Moorse stijl vormgegeven Spa en Health Club met verschillende behandelingen. Hier vindt u ook een gym en sauna.
Alle kamers –standaard, superior, de luxe, prime en de suites- hebben televisie, airconditioning, wifi, safe, minibar haardroger en faciliteiten om koffie- en thee te zetten.  

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Olympische sporters uit Rwanda naar Londen