Rwanda

Nyungwe Forest National Park

In het zuidwesten van Rwanda ligt het bosrijke Nyungwe Forest National Park op een hoogte tussen 1600 en 2950 meter. Nyungwe bestaat als Nationaal Park nog maar sinds 2004. Het is het grootste aaneengesloten bosgebied van Afrika en heeft een speciale biodiverstiteit. De hoogste berg in dit park is de Bigugu (2925 meter).
Er leven hier13 verschillende soorten primaten, waarvan de chimpansee en het Angola-Colobus aapje de bekendste zijn. Maar tijdens een wandeling kunt ook de Silver Monkey, L’Hoest Monkey en de grey-cheecked magabey tegenkomen.
Liefhebbers van vogels komen zeker aan hun trekken, er zijn meer dan 280 soorten gespot, waaronder de Rwenzori Turaco en de Grauer’s Rush Warbler. Tussen de meer dan 250 verschillende boomsoorten, groeien meer dan 100 soorten orchideeën en de grote lobelia. Andere dieren zijn de Golden Cat, luipaard en grote Forest Hog.

De rijafstand van Kigali naar Nyungwe is in ongeveer 6 uur te overbruggen.

Chimpanzee en ColobusTracking
In Nyungwe kunt u oog in oog komen te staan met chimpansee families. U gaat dan al om 6 uur 's-morgens op pad onder begeleiding van gidsen. U heeft hiervoor een permit nodig, die Africa Miracles voor u regelt. Minimum leeftijd 16 jaar. Ook zijn er begeleide wandelingen voor vogelliefhebbers en om specifiek de Colobus-aapjes te gaan spotten.

Canopy Walk, wandelen tussen de boomtoppen
Wilt u Nyungwe Forest vanaf een hele andere positie zien, dan is er een Canopy Walk. Hoog tussen de bomen hangt een smalle loopbrug aan stalen kabels, waarvoor u inclusief de trappen en uw heel bijzondere fotomomenten totaal ongeveer 2 tot 2 1/2 uur voor moet uittrekken. U moet geen last van hoogtevrees hebben! Ook deze activiteit kunt u via Africa Miracles boeken.

Aanbevolen accommodatie

Nyungwe Forest Lodge**** - 27 kamers
Deze luxe lodge ligt op een heuvel omgeven door een thee-plantage en direct aan het tropisch regenwoud, waar 13 soorten primaten leven. Vanaf de lounge en de veranda heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Totaal zijn er 27 kamers, zowel Luxury Rooms als Superior, alle met uitzicht op het regenwoud. De kamers hebben ensuite faciliteiten, airconditioning, een open haard, minibar, televisie, haardroger en eigen veranda.
Forest Lodge beschikt over een verwarmd zwembad, een Spa met behandelingen in jacuzzi, een fitness ruimte met loopband en spinning fiets. In het hoofdgebouw is Wifi aanwezig. Vanuit de lodge kunt u wandelen naar de Kamiranzovu waterval.
Op de website van de lodge  kunt u een indruk krijgen van deze mooie lodge.

Gisakura Guesthouse*** - 6 kamers

Even buiten het Nyungwe National Park nabij de Gisakura theeplantage ligt dit leuke guesthouse. Een goede, sfeervolle accommodatie met couleur locale. De eenvoudig ingerichte kamers zijn ondergebracht in stenen gebouwtjes en hebben eigen douche en toilet. In het restaurant worden goede maaltijden geserveerd met inbreng van de Rwandese keuken. Gisakura heeft een kleine tuin.
www.gisakuraguesthouse.com

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Olympische sporters uit Rwanda naar Londen