Rwanda

Land van duizend heuvels

Dat is de beste benaming voor Rwanda. Zoals Kigali, de hoofdstad die op 4 heuvels gebouwd is, want nergens is het in Rwanda echt vlak, ook niet langs Lake Kivu.  Van savanne landschap in het oosten tot tropisch regenwoud in het zuidwesten, daartussen in veel landbouwgebieden met koffie- en theeplantages.
Een boeiende bestemming om berggorilla’s en chimpansees te ontmoeten, een land in ontwikkeling te zien, maar ook de schaduwzijde van een ook droevige geschiedenis van volkerenmoord.

 

Rondreis op maat

Onze Engelstalige gidsen en chauffeurs begeleiden u tijdens uw individuele privé-reis van begin tot eind. We gebruiken goede, comfortabele 4WD voertuigen, die u naar alle uithoeken van  Rwanda brengen, eventueel in combinatie met een privé-reis door buurland Oeganda. U geniet dus alleen en tezamen met uw eigen gezelschap van een heerlijke reis. Natuurlijk bent u bij boeking van een reis met een gorilla tracking bij ons altijd gegarandeerd van een gorilla permit. Elke reis is bij ons maatwerk, dus de reis wordt door Africa Miracles  helemaal naar uw wens samengesteld met het soort accommodatie dat u wilt, van goede middenklasse tot zeer luxe lodges. Als u naar Rwanda vliegt, start uw reis altijd in Kigali. Als u voor een reis in combinatie met Oeganda heeft gekozen passeert u de grens over de weg in het noorden van Rwanda

Hoogtepunten

Elke reis door Rwanda is een kennismaking met het landschap en de Rwandese bevolking onderweg. Langs dorpjes en steden en allerlei bedrijvigheid langs de weg. Kigali ligt centraal in het land en vandaaruit lopen goede wegen naar alle uithoeken van het land. Vergeet geen tijd in uw reisschema in te ruimen voor een bezoek aan de hoofdstad en directe omgeving. Andere plaatsen om te bezoeken zijn Butare met het Nationaal Museum en Nyanza met het voormalig Koninkijk Paleis. De belangrijkste parken liggen in het westen van het land, zoals Nyungwe en Volcanoes National Park in de Virunga Mountains waar ook de film ‘Gorilla’s in the Mist’ is opgenomen. In deze parken leven vele soorten primaten, maar vergeet ook het vogelleven niet. Uiteraard regelt Africa Miracles verschillende trekkings naar de verblijfplaatsen van deze bijzondere dieren, mét gegarandeerde permit.
Houdt u van cultuur, Rwanda is een land van dans (“Intore dancing”) en drums. Actieve reizigers kunnen begeleide bergwandelingen maken naar de hoge vulkaantoppen, zoals de Karisimbi (4507 meter. Waar meren zijn, kan worden gevaren. Op zowel Lake Kivu als Lake Ruhando kunt u vaartochten maken. Nabij Kibuye ligt Napoleon’s Hat Island, beter bekend als ‘bat-island’, want rond april zijn hier veel vleermuizen te zien.

Maatwerk  Rwanda

Africa Miracles biedt graag iedereen de mogelijkheid om Rwanda te bezoeken. Elke reis wordt naar uw wensen en het budget dat u in gedachten ingevuld. Uw privé chauffeur assisteert u de gehele reis en brengt u naar de mooiste plekjes. Vanaf Kigali bent u in een paar uur rijden in alle uithoeken van het land, de binnenlandse verbindingstrajecten vergen echter meer tijd over vaak kronkelende, slechtere wegen. Ons team kan u adviseren en informeren over alle mogelijkheden en de beste vakantie voor u uitstippelen. De inspiratiereizen naar Rwanda en Oeganda op deze website geven u een goede leidraad.
Laat ons uw gegevens en wensen of vragen weten via de Contact pagina of stuur ons een E-mail. Binnen enkele dagen ontvangt u van ons een reactie en vervolgens geheel vrijblijvend een gedetailleerde offerte die u niet zult kunnen weerstaan.

 

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Aantal berggorilla\'s toegenomen
  • Olympische sporters uit Rwanda naar Londen