Tanzania

Arusha en Arusha National Park

Arusha Town

Arusha, de toegangspoort tot de wereldberoemde dieren heiligdommen van de Serengeti, Ngorongoro, Tarangire en Lake Manyara, is een van de oudste steden in Tanzania. Van een klein Duits garnizoen in 1900, is Arusha uitgegroeid tot de toeristische hoofdstad van Tanzania met een bevolking van ongeveer 400.000 mensen. Gelegen op 1540 meter boven de zeespiegel, heeft Arusha een zeer aangenaam klimaat gedurende het gehele jaar. Gepositioneerd in het midden van Afrika tussen de Kaap en Caïro over de Great North Road, is Arusha de administratieve zetel van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap van Tanzania, Kenia en Oeganda. Arusha biedt een uitstekende gelegenheid voor het kopen van mooie authentieke souvenirs met inbegrip van het beroemde Makonde houtsnijwerk, de kleurrijke werken van de Tinga Tinga en van batik. Tanzaniet, de lokale edelsteen van Arusha en een van de mooiste edelstenen die uit Afrika komt, wordt verkocht in alle juwelierszaken in de stad, naast andere lokaal gedolven stenen zoals robijn en toermalijn. Tanzaniet werd voor het eerst ontdekt in 1967, ongeveer 40 kilometer naar het zuidoosten van Arusha bij Mererani. Tot op heden blijft Mererani de enige commercieel levensvatbare bron voor Tanzaniet in de wereld. Tanzaniet was vernoemd naar Tanzania.

Arusha National Park

Gelegen tussen de toppen van Mount Kilimanjaro en Meru, is Arusha National Park een bijzonder mooi gebied. Het park heeft een breed scala aan landschappen, van de streng van de kratermeren (waar veel watervogels kunnen worden bekeken) tot aan de imposante top van Mount Meru. De bossen bevatten een grote rijkdom aan vogels en andere dieren, zoals de mooie bosbok die gemakkelijk te zien is tussen de oude cederbomen of de zwart- en witte Colobus apen die klimmen over de takken. De interessante geologie van het gebied wordt weerspiegeld in het indrukwekkende uitzicht op de top van Mount Meru. Het park heeft verschillende vegetatie zones en plaatsen met diverse soorten dieren: migrerende watervogels vestigen zich op de meren, waterbokken en rietbokken worden gevonden in de buurt van het water, terwijl verlegen bosbokken en duikers zich bevinden in beboste gebieden. Binnen dit brede scala van dieren zijn er bijna 400 vogelsoorten geregistreerd in Arusha National Park. Sommigen van deze zijn trekvogels en aanwezig tussen oktober en april, anderen zijn vaste ingezetenen van de bossen. Degenen die de top van de berg gaan beklimmen worden nog eens extra beloond met ongeëvenaarde uitzichten op de majestueuze Mount Kilimanjaro en de Great Rift Valley. U kunt  met de auto een game-drive in het park maken, maar ook gaan wandelen en zelfs op de Momella Meren gaan kanoën.Aanbevolen accommodaties in en bij Arusha:

Arumeru River Lodge, goede middenklasse accommodatie in Arusha. De Arumeru River Lodge heeft chalets in Zwitserse stijl gebouwd in een mooie tuin met zwembad. Bij goed weer hebt u een prachtig uitzicht op Mount Kilimanjaro en Mount Meru.
Arusha Safari Lodge, luxe boutique stijl accommodatie bij Arusha. Arusha Safari Lodge laat u overnachten in 7 zeer comfortabele en ruime cottages. Het personeel doet zijn uiterste best om alles naar de zin van de gasten in orde te maken.
Kia Lodge, middenklasse lodge bij de luchthaven. De Kia Lodge is ideaal gelegen, binnen 10 minuten van Kilimanjaro Airport en daarom absoluut een aanrader voor iedereen die 1 nacht in Arusha verblijft en dan de volgende dag op safari gaat.
Kigongoni Lodge, luxe gezellige accommodatie bij Arusha. De Kigongoni Lodge geeft u een huiselijk sfeer met uitstekend eten en een perfecte service. De managers hebben een Nederlandse achtergrond en steunen Sibusiso Foundation. Deze stichting helpt gehandicapten kinderen en hun familie.
Moivaro Coffee Lodge, middenklasse accommodatie bij Arusha. De Moivaro Lodge is een bekende accommodatie die u een prima verblijf biedt. U overnacht in een huisje en voor de ontspanning is er een prachtig zwembad met ligweide.
Onsea House, luxe boutique stijl hotel in Arusha. Onsea House staat vooral bekent om de persoonlijke service en het uitmuntende eten van de Belgische chef-kok. Hier kunt u even heerlijk bijkomen van een spannende safari belevenis.
Olasiti Lodge, goede middenklasse accommodatie in Arusha. Olasiti Lodge kent een gezellige sfeer en heeft 16 kamers. Er is een zwembad, een mooie tuin en internet mogelijkheden.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike