Tanzania

Dar es Salaam, Saadani en Pangani

Dar es Salaam, letterlijk de Oase van Rust in het Arabisch, heeft een van de beste diepe natuurlijke havens in de wereld. Vanuit een klein Swahili stadje in het midden van de 19e eeuw, is Dar es Salaam inmiddels uitgegroeid tot een grote metropool met een bevolking van meer dan 3.500.000 inwoners. De bevolking vertegenwoordigt meer dan 120 stammen uit Tanzania en hier komen hun verschillende culturele achtergronden samen, naast de oosterse beschavingen uit het Verre en Midden-Oosten, en de Europeanen waaronder vroege Portugese bezoekers in de 16e eeuw, de Duitsers en later de Engelsen. Alle culturen laten vroeg of laat hun gezicht zien tijdens een bezoek aan Dar es Salaam. Het is noodzakelijk om naar Dar es Salaam te komen om het geheim te begrijpen hoe deze verschillende culturen uitstekend samen kunnen leven in absolute harmonie. Als de commerciële hoofdstad van Tanzania, is Dar es Salaam ook de belangrijkste toegangspoort tot de natuurgebieden van Zuid-Tanzania, zoals Selous en Saadani Game Reserves en de Nationale Parken van Mikumi, Ruaha en de Udzungwa Mountains. Het dient ook als een handige aansluiting voor reizen naar de eilanden Mafia, Pemba, Zanzibar, zowel over zee en door de lucht.

      

Aanbevolen accommodaties in en bij Dar es Salaam:

Amani Beach Hotel, luxe strandresort buiten Dar es Salaam. Amani Beach Hotel heeft een mooie Arabisch-Afrikaanse stijl en charmant karakter. Het is een fijne locatie voor iedereen die een paar dagen strand zoekt, maar niet verder wil reizen naar Zanzibar. Er zijn mooie suites die u alle rust en comfort geven.

Lazy Lagoon, tropische eilandresort aan de kust bij Bagamoyo. Lazy Lagoon ligt op een privé eiland en geeft u een serene rust. Er zijn 12 bandas en loopt vanuit de banda zo de zee in voor een heerlijke duik of snorkelavontuur. Het parelwitte strand geeft het eiland de echte bounty uitstraling.

Mövenpick Royal Palms Hotel, goed stadshotel in Dar es Salaam. Het Mövenpick Royal Palms Hotel ligt in het centrum van de stad en u kunt hiervandaan heerlijk gaan winkelen of de havenstad gaan verkennen. Er zijn 238 kamers en het heeft een zakenhotel sfeer.

Ras Kutani, super luxe strandresort zuidelijk van Dar es Salaam. Ras Kutani biedt u 9 ruime cottages, gebouwd van natuurlijke materialen. De naam van het hotel staat gelijk aan relaxen en echt doen waar u zin in heeft. Na een safari in de zuidelijke parken is deze echt een aanrader.

Southern Sun Hotel, goed stadshotel in het centrum van Dar es Salaam. Het Southern Sun Hotel is ideaal gelegen en biedt u een goede prijs/kwaliteit verhouding. Er is internet, een business center, gym en een zwembad.

  

Saadani National Park

Saadani Game Reserve werd 1964 beschermd gebied, met een oppervlakte van ongeveer 250 km². In 2003 werd Saadani opgewaardeerd tot Tanzania's nieuwste Nationale Park onder leiding van TANAPA (Tanzania National Park Authority). Saadani is geografisch het reservaat die het dichtstbij Dar es Salaam ligt (130km). Voorheen was de reistijd vrijwel gelijk als reizen naar Mikumi National Park, echter de nieuwe en goede weg heeft deze tijd aanzienlijk verkort en maakt Saadani een prima te bereiken bestemming voor een combinatie van strand, natuur en wildkijken. Saadani ligt ook vrijwel direct tegenover Zanzibar's Stone Town, gelegen op ongeveer 42 km afstand. Vluchten van Zanzibar naar Saadani duren dan ook slechts 15 minuten. De combinatie van strand en big game is uniek in Tanzania. Hoewel de diversiteit van de dieren vergelijkbaar is met de meeste parken, zijn het vooral de aantallen en de toegankelijkheid waar nog werk te doen is door de TANAPA. Dieren die gezien kunnen worden zijn giraffen, buffels, olifanten, leeuwen, luipaarden, sabel antilopen, elanden, hartebeest, gnoes, zebra’s, waterbokken, rietbokken, kudu, wrattenzwijnen, hyena’s, mangoest, civet cats, serval cats, bavianen, zwarte en witte colobus, krokodillen, nijlpaarden, drie soorten van Duiker evenals een grote verscheidenheid aan vogels. Saadani wordt gedomineerd door acaciabos. Het heeft een groot gebied van mangroven langs de kust. Dolfijnen worden soms voor de kust gezien en walvissen komen door het Zanzibar kanaal tijdens hun migratie. Van bijzonder belang is het groene schildpad project bij Madete Marine Reserve. Deze bedreigde diersoort is in het bijzonder bedreigd door visserijpraktijken voor de kust van Saadani en een instandhoudingproject is opgezet om zowel de schildpadden als hun eieren te beschermen.  

Aanbevolen accommodaties in Saadani National Park:

A Tent with a View, prachtige middenklasse safari kamp net even buiten Saadani. A Tent with a View biedt u het echte huisje op het strand ervaring, u kunt kiezen tussen een suite of een tentbanda. Naast een mooie strand locatie heeft u ook de kans om leuke activiteiten te ondernemen, zoals wandelen of een kantochtje.

Saadani Safari Lodge, luxe tentenkamp op het strand. Saadani Safari Lodge is de enige lodge in Saadani National Park. Er zijn 9 prachtig ingerichte tenten die u in exclusieve sfeer van de Saadani belevenis laten genieten. Dit is de perfecte plek voor een combinatie tussen de natuurbeleving en heerlijk relaxen op een strandbestemming.

Pangani

De naam Pangani is afgeleid van de rivier die door het noordelijke deel van deze historische stad uit de hellingen van Mt. Kilimanjaro stroomt. Gelegen op ongeveer 50km ten zuiden van Tanga, wordt het verondersteld dat de stad dateert van vóór de 6de eeuw voor Christus, en het speelde een belangrijke rol in de slavenhandel tijdperk. Het was een handelsstad voor hoofdzakelijk ivoor en slaven. Verschillende historische locaties in en rond de stad dienen als herinneringen aan de sterke invloed van het Arabische en later het Duitse en Britse koloniale tijdperk in Tanganyika. Tegenwoordig is Pangani vooral een vissersstadje met prachtige stranden en kokosnootbomen. Ideaal voor iedereen op zoek naar een rustige vakantie en een echte ervaring met de onaangetaste Afrikaanse cultuur.

Aanbevolen accommodatie bij Pangani:

The Tides, luxe strandaccommodatie op een bijzondere locatie. The Tides heeft voor u rust, vriendelijke personeel, uitstekende service en een schitterend strand. Daarbij mag u overnachten in een echte strandbungalow, met een grote badkamer en altijd een schitterend uitzicht. The Tides is absoluut een aanrader voor een huwelijksreis!

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike