Tanzania

Lake Eyasi en Lake Natron

Lake Eyasi, gelegen ten zuiden van het Serengeti National Park en onmiddellijk ten zuidwesten van de Ngorongoro Krater, is een van de vele meren op de vlakte van Great Rift Valley. De zuidwestelijke flank van de vulkaan Ngorongoro loopt uit in het noordoosten van het meer. Het meer is grotendeels rechthoekig, met uitzondering van de zuidoost zijde, die ondieper lijkt te zijn doordat sediment zich heeft afgezet en de kust vult. Het grootste deel van de voormalige kustlijn kan worden geïdentificeerd door de kleurverandering rond de vrij steile ingepolderde omtrek van het meer. Seizoensgebonden schommelingen van de waterstand in het meer zijn groot. Bij Lake Eyasi kunt u de Hadzabe stam ontmoeten, zij wonen hier al meer dan 10.000 jaar en zijn afstammelingen van de Bosjesmannen. Verder hebben ook de Datoq Stam hun thuis bij Lake Eyasi gevonden.

Aanbevolen accommodaties in en bij Lake Eyasi:

Tindiga Tented Lodge, middenklasse tentenkamp bij Lake Eyasi. Tindiga Tented Camp is gelegen in een prachtig natuurgebied en heeft een rustiek karakter. Er zijn 10 mooie tenten die op ruime afstand van elkaar zijn geplaats.

Kisima Ngeda Tented Camp, middenklasse tentenkamp aan de oever van Lake Eyasi. Kisima Ngeda is een wonderschoon traditioneel safarikamp en heeft 7 tenten die allemaal aan de over van Lake Eyasi zijn geplaatst.

Lake Natron

Op de grens tussen Tanzania en Kenia ligt Lake Natron in het midden van een vulkanisch maanlandschap in de Rift Valley. De bijzondere kleuren van Lake Natron zijn het gevolg van de blauwe algen die goed gedijen in het zoute water van dit meer. Wandelen naar het meer, de beekjes en watervallen op de nabijgelegen steile helling is een unieke ervaring. In het noorden van het meer zijn luchtspiegelingen een regelmatig gezien en mystiek verschijnsel. In het droge seizoen verdampt veel water uit het meer en het resterende water verzout. In deze omgeving gedijen zowel micro-organismen zoals blauwalgen uitstekend. De pigmenten hiervan veroorzaken een diep rode kleur in de diepere gedeelten van het meer, en oranje in de ondiepere delen van het meer. Maar dat is niet alles wat er kleurrijk is: Lake Natron is de enige broedplaats van de dwergflamingo's. Elk jaar komen er twee miljoen dwergflamingo’s samen om hun eieren te leggen en te broeden. Ze eten de blauwgroene algen met rood pigment en zij krijgen zo de roze kleur.

Aanbevolen accommodaties in en bij Lake Natron:

Lake Natron Camp, heel eenvoudige tentenkamp bij Lake Natron. Bij Lake Natron Camp draait alles om de natuur, de eenvoud en het ontspannen de dag doorbrengen. De tenten zijn eenvoudig en de meeste tijd spendeert u buiten met het genieten van de natuur en het landschap.

Lake Natron Tented Camp, middenklasse accommodatie bij Lake Natron. Lake Natron Tented Camp heeft 9 grote en compleet ingerichte safaritenten. Er is een kleine natuurlijk zwembad en diverse activiteiten mogelijkheden, vulkaan beklimmen, Lake Natron bezoeken, wandelen en Maasai interactie.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike