Tanzania

Lake Manyara National Park

Het Lake Manyara National Park is een mooi en interessant park in Tanzania met een groot aantal wilde dieren. Het park beslaat slechts 330 km² – naar Tanzaniaanse maatstaven klein – waarvan tweederde water is. Net zoals de meeste andere meren van de Rift Valley is het Manyarameer een ondiep sodameer dat gevoed wordt met grondwater en afhankelijk van het seizoen in omvang verschilt. De rest is een dunne strook land dat is ingeklemd tussen het meer en de rotsen en alleen via één onverharde kan worden bereikt. Het park en het meer danken hun naam aan het Manyara-struikgewas, dat door de Maasai wordt gebruikt om hun velden te omheinen. Bij de ingang van het park treft u Manyara-struikgewas aan. Het eerste deel van het park bestaat uit dichte grondwaterbossen met hoge bomen, waaronder Mahonie-bomen, crotons, vijgenbomen en diverse soorten palmen. Rond de dichte ondergroei van wilde bloemen vliegen talloze vlinders. Dit deel van het park is echter minder geschikt om wild te spotten. Als u verder het park inrijdt, kunt u naast de weg groepen anubisbavianen en sykesapen zien spelen. Bosbokken maken zich los uit de struiken en na een bocht zou u best een olifant op de weg kunnen zien. Olifanten maken vaak gebruik van de weg om niet door de dichte ondergroei te hoeven lopen. Denk er ook aan om omhoog te kijken. Net als in Tarangire zitten de leeuwen hier soms in de bomen en verder leeft hier een groot aantal luipaarden, hoewel u geluk moet hebben om die te zien. Als de grote katten u mijden, zijn er altijd nog vogels om te bekijken. Hoe verder u het park ingaat, des te droger het wordt. Langzamerhand opent het bos zich en verandert de begroeiing in koortsbomen en baobabs. De wijziging van vegetatie brengt ook andere soorten wild met zich mee. In dit deel van het park leven buffels, gnoes, zebra’s en giraffen. In de lucht cirkelen vechtarenden en berghanen op zoek naar een prooi. Aan de zuidkant van het park ligt een aantal borrelende en stomende hete bronnen die met hun chemische stoffen de omliggende grond alle kleur van de regenboog hebben gegeven.

Flamingo's zijn een van Lake Manyara's kenmerken, met grote aantallen geschat op rond de drie miljoen. De flamingo’s geven het meer vanaf een afstand gezien een wazige, roze tint. Een nog steeds onopgelost mysterie vond plaats tussen juni en juli 2004, toen duizenden flamingo’s zijn gestorven aan de kust. De oorzaak van de dood is nog steeds onbekend. In 2008 was de totale bevolking gelukkig weer hersteld en het merendeel van de tijd kunnen zij worden aanschouwd op het meer. Flamingo's hebben ook een soort van migratie en het kan gebeuren dat u een bezoek brengt aan het prachtige Lake Manyara park en er geen flamingo’s aanwezig zijn. De vogels verdwijnen ongeveer 2 tot 3 maanden per jaar naar andere meren om te broeden.

 

 

Aanbevolen accommodaties in en bij Lake Manyara National Park:

Lake Manyara Serena Safari Lodge, middenklasse accommodatie buiten het park. Lake Manyara Serena is een echte Serena Lodge en vrij massaal. Het biedt een uitstekende accommodatie mogelijkheid met ruime kamers, zwembad en mooi uitzicht op Lake Manyara.

Migunga Forest Camp, eenvoudig tentenkamp buiten het park. Migunga Forest Camp heeft 19 semi permanente tenten waar u overnacht met de bush geluiden op de achtergrond.

Kirurumu Tented Lodge, middenklasse tentenkamp buiten het park. Kirurumu is een kleinschalige accommodatie met schitterend uitzicht op Lake Manyara. Er zijn 22 goed ingerichte tenten en voor mensen op huwelijksreis zijn er 2 mooie suites beschikbaar.

 

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike