Tanzania

Mafia Island

Mafia Island ligt voor de Tanzaniaanse kust en is één van de grotere eilanden die uitstekend geschikt is voor een strand- en duikvakantie. Voor een groot deel maakt de Mafia-archipel deel uit van het Mafia Marine National Park, het eerste nationale park aan de Afrikaanse oostkust. Hierdoor worden het koraalrif en het eiland zelf met zijn unieke habitat beschermd en daardoor zal het eiland ook nooit uitgroeien tot een drukke toeristische bestemming vol resorts. Mafia is voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Het eiland is slechts 60 kilometer lang en nog geen 20 kilometer breed en heeft witte zandstranden. Het rif bestaat uit zachte en harde koraal en biedt daardoor een enorme verscheidenheid aan veelkleurige tropische vissen. Ideaal voor snorkelaars, maar ook voor (ervaren) duikers. De beste maanden voor duiken zijn van september tot maart. Dit is ook de periode dat u de grootste kans heeft om walvissen te zien. In april en mei is het weer in Mafia minder bestendig en zijn de meeste lodges gesloten.

Op het eiland zelf is het heerlijk wandelen. om kennis te maken met de Swahili cultuur, te zien van de vissers dagelijks aan land brengen, de natuur met haar rijke vogelleven te ervaren of om lekker de stranden en baaien te verkennen.

De geschiedenis gaat terug naar de 11e eeuw, waarvan nog de overblijfselen zichtbaar zijn op Kisimani Mafia, Kanga, Kua, Juani en Chole Island. Er zijn nog restanten van gebouwen uit de 15e en 19e eeuw. U kunt hier boeiende, begeleide, excursies naar maken of een bezoek brengen aan de markt in hoofdstad Kilindoni.

Mafia Island is eenvoudig bereikbaar per vliegtuig. Er zijn dagelijkse meerdere verbindingen met Arusha, Dar es Salaam, Selous Game Reserve en Zanzibar.

Accommodaties op Mafia Island:

Kinasi Lodge**** - 13 kamers

In het zuiden van Mafia nabij Utende ligt de luxe Kinasi Lodge. Deze lodge koestert een sfeer van invloeden uit de Indiase, Arabische en Afrikaanse cultuur. Deze Shirazi-stijl is uniek voor Kinasi. De dertien rietgedekte cottages in de ruime tuin zijn zowel zee-als tuingericht. Ze zijn sober, maar doelmatig ingericht, hebben ensuite faciliteiten, een plafond fan, eigen veranda met tafel en stoelen, haardroger in de badkamer en muskietennetten boven de bedden. Water wordt opgewarmd met een zonneboiler.

Kinasi beschikt over en Spa, waar diverse behandelingen mogelijk zijn, zwembad met bar, WIFI en televisie en een watersportcentrum (PADI gecertificeerd) dat zowel cursussen aanbiedt voor beginners als gevorderden. Vanuit Kinasi zijn ook nachtduiken mogelijk. Minder ervaren, de Chole Bay is uitstekend om te snorkelen en te zwemmen.

Op de website van Kinasi Lodge vindt u meer informatie.

 

 

Lua Cheia *** - 6 kamers

In het noorden van Mafia Island nabij Ras Bweni en 55 km van de luchthaven ligt Lua Cheia. Deze ecolodge heeft een eigen 2 kilometer lang zandstrand en heeft slechts 6 kamers. Uw verblijf is een eenvoudig ingerichte tent onder een rieten dak met een stenen veranda. Elke tent heeft ensuite faciliteiten, water wordt verwarmd door een zonneboiler en stroom wordt opgewekt met zonnepanelen. Vanuit uw tent loopt u direct het strand op.

Lua Cheia heeft de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. De stijl van de inrichting is simpel en sober, u leeft hier voornamelijk in de buitenlucht. Barefoot Luxury dus. Een heerlijke plek voor rustzoekers, zongenieters, zwemmers, vissers en snorkelaars. Er is een zwembad.

Op de website van Lua Cheia Beach vindt u meer informatie.

 

 

Mafia Island Lodge ***+ - 34 kamers

Deze lodge ligt nabij Utende Village aan de Chole Bay in het zuiden van het eiland. U kunt verblijven in een van de 34 kamers, die gelegen zijn tussen de cocospalmen. Elke kamer heeft een veranda met uitzicht op de baai.

Het centrale gedeelte van de lodge herbergt een restaurant, bar en lounge. Uiteraard is vis de rode draad van de menukaart.

In Chole Bay kunt u uitstekend zwemmen en snorkelen. Mafia Island Lodge biedt ook duikmogelijkheden en excursies over het eiland aan.

Op de website van Mafia Island Lodge vindt u meer informatie.

 

 

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike