Tanzania

Mahale Mountains en Gombe Stream

Mahale Mountains is een zeer bijzondere plaats waar u zijn naaste neef kunt ontmoeten, in het bezit zijnde van 98% van dezelfde DNA. Dit afgelegen en prachtige nationale park bevat tenminste 1000 chimpansees, van wie sommigen dusdanig aan mensen zijn gewend dat u dichtbij ze kunt zitten en het dagelijkse leven van een chimpansee voor u kunt zien ontvouwen. Als ze besluiten om zich hoog in de bomen te gaan voeden met vruchten of zich met hoge snelheid gaan verplaatsen, dan zal uw menselijke intelligentie en inventiviteit echter waarschijnlijk onvoldoende blijken om ze te volgen. Het park is een bestemming voor de reiziger met een gevoel van avontuur, aangezien er geen wegen heen leiden en de enige manier om er te komen is per vliegtuig of per boot (via Lake Tanganyika). Dit maakt het overigens ook gelijk een dure bestemming, maar absoluut bijzonder. Het zien van chimpansees in het wild is een grote kick en maakt een bezoek aan Mahale Mountains meer dan de moeite waard. Andere aanwezige primaten zijn de Colobus apen, blauwe apen en bavianen. Groot wild dat hier gevonden wordt is de buffel, olifant, roodbont- en sabelantiloop en wrattenzwijn. Ook het vogelleven is rijk vertegenwoordigd, zowel in het park als langs de oever.

Aanbevolen accommodatie in Mahale Mountains National Park:

Greystoke Mahale Game Lodge, luxe en exclusief safari kamp. Greystoke Mahale heeft een idyllische ligging: de Banda's liggen beschut in de inheemse begroeiing, aan de voet van een bergketen en pal aan het strand van Lake Tanganyika. De ervaring is echt gericht op de ontmoeting met de chimpansees, met daarbij relaxen en genieten op een bijzonder plekje op onze wereld.

   

Gombe Stream National Park

Het Gombe Stream National Park is gelegen op de westelijke grens van Tanzania en Congo en is het meest bekend door Jane Goodall. Deze primatenexpert bestudeerde jarenlang het gedrag van de bedreigde chimpansees. Gombe Stream is prachtig gelegen op de wilde oevers van Lake Tanganyika, het is een ongetemde plaats met weelderige bossen en uitgestrekte vergezichten over het meer. Wandelen en zwemmen zijn hier populaire activiteiten, zeker na een dag expeditie op zoek naar de chimpansees! Gombe Stream’s belangrijkste attractie zijn natuurlijk de chimpansee families die beschermd wonen binnen de parkgrenzen. Begeleide wandelingen zijn beschikbaar om u diep het bos in te brengen voor het observeren en de kennismaking met de bijzondere primaten - een ongelooflijke ervaring dat een absoluut hoogtepunt is van uw reis naar Tanzania. Naast de chimpansees, leven er ook nog veel andere soorten primaten in de tropische bossen van Gombe Stream. Vervet en Colobus apen, bavianen, bosvarkens en kleine antiloopsoorten bewonen het dichte bos, naast een breed scala aan tropische vogels.  

Aanbevolen accommodatie in Gombe Stream National Park:

Gombe Forest Lodge, exclusieve middenklasse tentenkamp. Gombe Forest Lodge is gelegen aan de oever van Lake Tanganyika. Het is kleinschalig met 7 tenten en is op een milieu vriendelijke manier gebouwd. Het verblijf is volledig gericht op de natuur en op de chimpansees, extreme luxe zult u hier niet zien.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike