Tanzania

Mount Kilimanjaro en Meru

Mount Kilimanjaro (National Park)

Mount Kilimanjaro, de naam zelf is een mysterie gehuld in de wolken. Het zou Berg van Licht kunnen betekenen of Berg van grootheid. De lokale bevolking, de Wachagga, hebben niet eens een naam voor het hele massief, alleen Kipoo (nu bekend als Kibo) voor de vertrouwde besneeuwde top die grootsoprijst als een soort bewaker van het continent, de top van Afrika.
Kilimanjaro is absoluut een metafoor voor de dwingende schoonheid van de hoogste berg van Oost-Afrika. Wanneer u de berg aanschouwt dan begrijpt u direct waarom. Het is niet alleen de hoogste piek op het Afrikaanse continent, het is ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld, 5895 meter.
Kilimanjaro heeft één van de meest toegankelijke hoge toppen, een baken voor bezoekers uit de hele wereld. De meeste klimmers bereiken de kraterrand met weinig meer dan een wandelstok, goede kleding en vastberadenheid. En degenen die Uhuru Point, de eigenlijke top, of Gillman's Point te bereiken krijgen een certificaat als beloning voor hun inspanningen.
Naast de beroemde top biedt de Kilimanjaro een virtuele klimatologische World Tour, het lijkt of u van de tropen naar de Noordpool loopt. Het gebied buiten het nationale park is weelderig groen met bergbossen en worden bewoond door olifanten, luipaarden, buffels en vele andere dieren, waaronder ook diverse primaten. Wanneer u iets hoger terrein bereikt dan wordt u omgeven door een schitterend heide gebied met de bijna buitenaardse lobelia bloem/plant. De parkgrens ligt op 2.700 meter.
Boven de 4.000 meter ligt een surrealistisch alpenwoestijn, waar alleen een paar winterharde mossen en korstmossen kunnen leven. Dan, uiteindelijk, het winter wonderland van ijs en sneeuw - en de schitterende schoonheid van het dak van het continent.
Voor meer informatie over de routes die u kunt nemen naar de top van de Kilimanjaro en de trekkingen verwijzen wij u graag naar ons thema avontuurlijk.Moshi

Het kleine stadje Moshi, ten westen van Arusha en omgeven door tarwe-, maïs- en koffieplantages, ligt aan de voet van de Kilimanjaro en wordt overschaduwd door de toppen Kibo en Mawenzi. Het stadje werd in 1911 gesticht als eindstation van de Tanga-spoorlijn en is nu een belangrijke verzamelplaats voor hen die de Kilimanjaro willen bedingen. De hoofdingang van het Kilimanjaro National Park ligt op zo’n 30 kilometer.

Mount Meru

Mount Meru is één van Afrika's mooiste vulkanen en met een hoogte van 4.566 meter is het de tweede hoogste berg van Tanzania. Gezien vanuit het zuiden heeft de berg de typische kegelvorm van een vulkaan maar gezien vanuit het oosten biedt het een geheel andere blik. De ingestorte oostelijke kant van de berg en de overblijfselen van de erupties in de krater, zijn stille getuigen van de intense vulkanische activiteiten die ooit hebben plaatsgevonden. Afgezien van enkele hete stoomwolken is Mount Meru tot aan vandaag de dag een slapende vulkaan met indrukwekkende en unieke landschappen voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers. De aantrekkingskracht van de berg schuilt onder andere in de sprookjesachtige aanwezigheid van reusachtige bomen met grote bovengronds liggende wortels en laaghangende takken, de zachtjes kabbelende stroompjes en watervallen, mossen, varens, orchideeën en vlinders.
De berg staat bij de Maasai bekend asl de Oldonyo Orok (“de zwarte berg”’. Bij het kantoor van het park bij de Momela Gate kunnen zowel wandelingen over de lagergelegen hellingen als de beklimmingen naar de top (Socialist Peak) of Little Meru worden geboekt. De beste tijd voor de beklimming is van juli t/m september.
Een wandeling geeft een heel ander beeld van de wilde dieren. Het is een fantastische ervaring om vlak langs de kudden buffels te lopen of vlakbij een giraf te staan.

Er zijn diverse accommodaties te vinden in Arusha en Moshi. Hiervandaan kunt u perfect Mount Kilimanjaro en Mount Meru bereiken.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike