Tanzania

Ruaha National Park

Ruaha National Park heeft een drama en atmosfeer die echt significant anders is dan alle andere Tanzaniaanse park. Net als Selous Game Reserve maakt deze 10.300 km2 grote wildernis deel uit van een veel groter ecosysteem, dat zich uitstrekt over 5 andere beschermde gebieden. Ruaha is fantastisch ongerept en ondanks de recente nieuwe ontwikkelingen op accommodatie gebied nog echt onderontwikkeld waarbij grote stukken nog steeds grotendeels ontoegankelijk zijn. Ruaha wordt gekenmerkt door dorre hellingen met dichte bebossing afgewisseld met open, met Baobabs bezaaide vlakten en bevestigt daarmee het beeld van puur Afrika.

Gelegen in het zuid-westen van Tanzania, ligt Ruaha binnen en langs een oude tak van de Great Rift Valley. Het nationale park vormt een  unieke overgangszone waar de oostelijke en zuidelijke soorten van zowel flora en fauna elkaar vinden in een dramatische topografische achtergrond. Ruaha heeft door de unieke ligging een zeer divers dierenleven met toegang tot verschillende habitattypes. De overgrote meerderheid van het park, het hoge deel, is aangeduid als "miombobos" en wordt zelden door toeristen bezocht. De bossen liggen buiten de “standaard” game-drive routes en zijn populair bij tse-tse vliegen. Het landschap is hier heel dramatisch met hoge Brachysteiga bomen die dichte bossen vormen waar sommige bijzondere soorten antilopen, zoals de prachtige sable voorkomen. Het meer ontwikkelde deel van het park is weinig meer dan een derde van de totale omvang van het park en ligt in het lagere deel, bekend als de Ruaha Valley. In dit deel ligt een fatsoenlijk wegennet voor game viewing en de volledig verschillende vegetatietypes bieden een gevarieerde game-drive ervaring, met veel minder last van de vervelende tse-tse-vliegen. De vallei is ook de plaats waar de levensader van Ruaha passeert; de Great Ruaha River, die vooral in de drogere seizoenen grote kuddes van dieren van alle soorten aantrekt.

Het game-drive gebied volgt de oever van de Great Ruaha en de seizoengebonden Mwagusi. Hier huist één van Afrika’s grootste olifantenpopulaties. Cheeta’s lopen over de open savannen en overal ziet u kuddes grazende buffels, impala’s, waterbokken, zebra’s en grantgazellen. Vlakbij Mwagusi komen troepen van meer dan 20 leeuwen voor. Zij weten binnen een paar uur een buffel of gazelle te reduceren tot alleen gierenvoer. Ruaha vormt ook een belangrijk toevluchtsoord voor de bedreigde Afrikaanse wilde honden.

Het klimaat in Ruaha is perfect! Door de relatief hoge ligging van 1000 meter zijn de nachten heerlijk koel, in juni daalt de temperatuur soms naar 6 graden. Overdag is er een zeer aangenaam warm, gemiddelde van 25 graden. Naarmate het seizoen vordert wordt het geleidelijk warmer en is de maximum temperatuur rond de 35 graden. Het regent in Ruaha meestal rond december, het park verandert dan in een groen paradijs met snel stromende rivieren. Game viewing is dan lastiger, maar voor landschappen, schoonheid, vogels en bloemen is het verreweg de beste tijd van het jaar.

Aanbevolen accommodaties in Ruaha National Park:

Jongomero Camp, klassiek luxe tentenkamp in het zuiden van Ruaha. Dit sfeervolle tentenkamp ligt afgelegen en biedt u optimale privacy, zowel in het kamp als gedurende de activiteiten. Er zijn 8 zeer ruime en compleet ingerichte tenten met natuurlijk een en-suite badkamer en een veranda waar u heerlijk een drankje kunt drinken met een indrukwekkend uitzicht.
Ruaha River Lodge, middenklasse safari lodge. Ruaha River Lodge is mooi gelegen aan de rivier en biedt een uitstekend uitgangspunt voor game-drives door het park. Er zijn 20 kamers voorzien van alle gemakken. Het kamp is eigendom van de beroemde Fox familie en wordt door een echtpaar gerund.
Mdonya Old River Camp, middenklasse tentenkamp in het westen van het park. Mdonya Old River Camp biedt u geen extreme luxe, maar juist een comfortabele kennismaking met het bush leven op safari. Er zijn 11 tenten met eigen badkamer en een goed bed.
Mwagusi Tented Camp, luxe tentenkamp aan de Mwagusi River. Mwagusi Tented Camp kijkt uit over de rivier waar regelmatig dieren komen drinken. Elkevan de 13 ruime tenten heeft een grote veranda met een zitje, zodat u altijd eerste rang zit voor het zien van de wilde dieren. Extra kenmerk is het fantastische eten.


Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike