Tanzania

Land van Kilimanjaro, Serengeti en Maasai

Er zijn zoveel woorden in zoveel talen en niet één kan de schoonheid van de Kilimanjaro of het wereldwonder van de grote migratie van de gnoes in de Serengeti echt beschrijven. Het enige dat wij vanuit Africa Miracles kunnen zeggen is; kom naar Tanzania, beleef en ervaar zelf dit prachtige land en probeer vervolgens de woorden te zoeken die deze schoonheid recht doen.

Tanzania safaris en rondreizen

Africa Miracles regelt en organiseert allerlei fantastische safarireizen en vakanties naar Tanzania. Wij bieden een breed scala aan groepssafari’s en privé safari's, altijd reizend met een ervaren gids door de parken van Tanzania. Een privé safari is de beste manier om dit land in uw eigen tempo te zien en alles te doen wat u zelf wilt, in een tijdschema waar u zelf de voorkeur aan geeft. Africa Miracles is de echte specialist in maatwerk reizen naar Afrika en wij luisteren goed naar uw wensen en zetten deze om naar een boeiende safari en vakantie. Het land is zeer groot en de afstanden tussen interessante parken en plaatsen zijn soms groot. Om deze reden bieden wij ook comfortabele en betaalbare fly-in safari’s aan in Tanzania, waarbij u lange reistijden vermijdt.
Na een avontuurlijke safari heeft u wellicht ook de behoefte aan een heerlijk verblijf op een tropisch strand, en waar kan dit beter dan op één van ‘s werelds mooiste eilanden, Zanzibar. Zanzibar is niet alleen een perfecte optie na een safari door Tanzania, maar ook is het een uitstekende keuze als bestemming voor een strandvakantie.


Van indrukwekkende Tanzania safari's tot aan een beklimming van de Kilimanjaro en een mountainbike-trek 

Tanzania is een groot land in Oost-Afrika en een heel bijzondere vakantiebestemming voor het zien van wilde dieren in hun eigen omgeving. In het noorden van Tanzania vindt u de beroemdste parken, zoals Lake Manyara National Park (met de duizenden flamingo's die hier gezien kunnen worden), de Ngorongoro Krater (het ideale en veilige toevluchtsoord voor wilde dieren), Tarangire National Park (“Klein Tanzania” met vele verschillende landschappen) en natuurlijk het Serengeti National Park (prachtig open vlaktes afgewisseld met heuvels en bossen, en wereldberoemd om de jaarlijkse migratie van de wildebeest). Een ander speciaal kenmerk van het noorden van Tanzania is Mount Kilimanjaro. Deze reus kan niet worden gemist, een gigantische berg oprijzend vanuit het bijna vlakke landschap, een waar wonder. We assisteren u graag bij uw vakantie naar Tanzania, van een safari door deze parken tot aan een klim naar de top van de Kilimanjaro.
Wilt u een 9-daagse Mountain Bike reis in de omgeving van de Kilimanjaro, ook dan bent u bij Africa Miracles aan het goede adres. Wij bieden een individuele mountainbikereis over de flanken van Afrika's hoogste berg waarbij u in feite 'rondt'.

Zuidelijke parken, onbekender maar ook nog rustiger

Wat dacht u van een bezoek aan Selous Game Reserve, een enorm natuurgebied dat op slechts 45 minuten vliegen van Dar es Salaam ligt. De Rufii-rivier is de belangrijke levensader, deze stroomt dwars door de Selous waardoor het wild over veel water beschikt. Vanuit lodges en camps nabij de rivier kunt u eenvoudig het wild spotten, te voet, per boot en per voertuig. Westelijker van de Selous liggen nog Mikumi, Udzungwa Mountains, Ruaha National Park en Katavi, stuk voor stuk parken die door hun afwijkende ligging ook een geheel andere habitat herbergen. Het vliegtuig is hiervoor het enige vervoermiddel, maar in Tanzania is een netwerk van luchttaxidiensten die volgens dienstregeling vliegen.

Safari: Chimpansee trekking nabij Lake Tanganyika

In het westelijke deel van Tanzania, nabij Lake Tanganyika, liggen de Mahale Mountains en Gombe Stream, de thuisbasis van grote families chimpansees. Ook deze parken kunnen worden opgenomen in een boeiende safari reis, waarbij u met kleine vliegtuigjes wordt ingevlogen op de airstrips.

Exclusief strandverblijf op Zanzibar, Pemba en Mafia Island

Sprekend over Tanzania en haar wonderen, mogen we ook zeker niet vergeten om het tropische Zanzibar-archipel te vermelden, waar ook Pemba deel van uitmaakt. Deze parel in de Indische Oceaan is voor iedereen een bezoek meer dan waard; de liefhebbers van strand, duikers en snorkelaars, natuurliefhebbers, watersport fanaten en reizigers die op zoek zijn naar een perfecte plek om te genieten van de zon en te relaxen op een wit zandstrand op een eiland dat doordrenkt is van historie.

Iets zuidelijker ligt het eiland Mafia voor de kust van Tanzania. Geen plaats voor luxe strandresorts, maar uitstekend geschikt voor actieve duikers en snorkelaars. Mafia Island ligt voor een groot deel in het beschermde natuurgebied Mafia Island Marine Park met een bijzondere onderwaterflora en fauna.

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen naar alle informatie en onze inspiratiereizen op deze website en wat mogelijkheden te bekijken voor uw vakantie naar Tanzania. Elke vakantie, elke safari in Tanzania is anders en wij assisteren u als Africa Miracles graag bij het samenstellen van de perfecte reis voor ú !

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie

actueel

  • Nieuwe groepssafari Noord Tanzania
  • Rondje Kilimanjaro op de Mountain Bike