Aktief


Elke reis naar Afrika mag op zich al een avontuur genoemd worden. Elke safari en rondreis is uniek door de verschillende dieren die u ziet en de afwisselingen van landschappen en culturen. Toch kan het zijn dat u heel graag nog meer avontuur, spanning en spektakel wilt of misschien wel gewoon een ander soort reis. Africa Miracles kan u vele verschillende avontuurlijke aktiviteiten aanbieden, zoals (berg)wandelingen, wildwatervaren (raften), kanovaren, paardrijden, mountainbiken, kitesurfen, duiken en nog veel meer!


Wat vinden wij belangrijk bij het samenstellen van reizen met een aktief of sportief element?

Aktief !

Dat de reis avontuurlijk moet zijn is logisch, maar wat is avontuurlijk? Wij vinden bij Africa Miracles dat in elke safarireis een avontuurlijk element moet worden ingebouwd, waarbij u zelf aktief bent. Wild spotten is op zich verslavend en vermoeiend, maar ook enigszins passief genieten. Uw lichaam kan best een adrenaline shot gebruiken, in de vorm van een aktiviteit. Daarna neemt u ook weer eenvoudiger nieuwe indrukken van uw bijzondere reis op. 

Professionele begeleiding

Al onze reizen hebben een goede professionele begeleiding, waarbij uw veiligheid altijd voorop staat. Activiteiten vragen soms om een extra gespecialiseerde gids, die bekend is met alle in- en outs van die aktiviteit en bekendheid met het terrein of lokatie waar u aktief bent.

Ervaring en kennis

Onze medewerkers hebben zelf veel van de aktiviteiten die Africa Miracles aanbiedt mogen proeven en hierdoor kunnen wij u een prima advies geven over de mogelijkheden en ook de zwaarte van een bepaald avontuur. Bij bergwandelingen, rafting trips en andere spectaculaire safari’s werken wij nauw samen met gespecialiseerde bedrijven met jarenlange ervaring in hun specifieke vakgebied. Hierdoor kunnen wij waarborgen dat u juist en volledig geïnformeerd wordt en goed voorbereid aan uw reis begint. Dit verzekert een fantastische ervaring en u kunt zich helemaal richten op het grote avontuur.

Voorbeelden

Bergen bedwingen in Oost Afrika

Over de beklimming van Mount Kilimanjaro in Tanzania is veel bekend. Africa Miracles biedt meerdaagse treks langs de bekende routes als de Marangu, Machame, Rongai en Umbwe maar ook langs de minder bekende Lemosho Glades Route. Alle leiden naar de 5895 meter hoge Uhuru Peak. Maar in Tanzania kunt u ook Mount Meru (4566 meter) op.
In Kenya vormt Mount Kenya een uitdaging. De echte top is voor bergbeklimmers die met stijgijzers en touwen de laatste meters willen overbruggen, maar de betere wandelaar kan tot vlak onder de top komen. Diverse meerdaagse treks langs verschillende routes zijn mogelijk. Beste periode: half januari tot eind februari en half augustus tot eind september.
Ook in Oeganda kunt u de bergen in, in de Rwenzoris liggen Mount Margherita (5110 meter) en de Mount Baker (4842 meter). In Rwanda is de vulkaantop van de Karisimbi een van de bergen die u kunt beklimmen. In de Democratische Republiek Congo kunt u met een meerdaagse trek naar de kraterrand van de Nyirangongo, om vandaar het schouwspel van actieve lava op de bodem van de krater te aanschouwen.
Bij alle treks wordt u begeleid door een gids(en) en wordt uw bagage door dragers vervoerd. Onderweg overnacht u in vaste berghutten of tijdelijke kampementen, waar ook de maaltijden worden verzorgd. Vanzelfsprekend is dat u over een uitstekende conditie moet beschikken. Hoogteziekte is een van de problemen die op de loer liggen, maar daar valt vooraf niet altijd iets over te zeggen.

River raften in Oost Afrika

In Kenia lenen die Tana en Athi rivier zich uitstekend voor raften. Er zijn zowel dagtrips als meerdaagse tochten mogelijk. Ophaalpunt is Nairobi. Vanaf ca. € 80,- per persoon. (minimaal 3 personen). Ben u op rondreis door Uganda, bij Jinja kunt u gaan raften op de Nijl. Niet helemaal tot aan Cairo....., maar wel een unieke belevenis over 'Overtime', Bubugo Falls en de stevige Itanda Falls.

Mountain biking in Oost Afrika

Bent u een fietsliefhebber of wilt u graag met de fiets een stukje van Oost Afrika beleven, dan weet u zeker dat u onderweg snel contact maakt met de plaatselijke bevolking. Deze vorm van reizen is in ontwikkeling en binnenkort hopen wij een aantal mogelijkheden te bieden in Tanzania, Oeganda en Rwanda.
In Rwanda is eind 2011 de Congo-Nile Trail geopend, een route door het westen van dit land. In Oeganda is het mogelijk om in de omgeving van Fort Portal -met begeleiding- per mountainbike een route langs dorpen en plantages te maken. Ook is er een reis waarbij u per mountainbike o.a. in Kibale, Lake Mburo en Queen Elizabeth National Park op fietssafari gaat.
Arrangementen in Tanzania in de omgeving van Arusha, Moshi en Mount Kilimanjaro zijn beschikbaar, waaronder een 9-daagse trektocht over de flanken van Kili. In Kenya zijn enkele mogelijkheden nabij Lake Naivasha (Hell's Gate) en Lake Bogoria, zie hiervoor onze reis 'De meren in de Rift Vallei en safari in Laikipia'.

Wandelen in Oost Afrika

Als u niet van de echte bergen houdt, zijn er altijd mogelijkheden om te wandelen. In safarireizen kunnen wij op verzoek parken en accommodaties opnemen, waarbij u met de ranger op pad gaat. Denk hierbij in Kenia aan de lodges even buiten Masai Mara National Park en Laikipia en in Tanzania in de Selous.
In Rwanda bieden wij een 7-daagse wandeling in de omgeving van Lake Kivu. Heeft u wensen? Wij proberen ze graag voor te realiseren.

Maatwerk

Verder willen wij graag dat de reis helemaal naar uw wens ingericht is. Eigenlijk is bijna alles mogelijk en er zijn ongekend veel mogelijkheden, en er is een goede kans dat u verbaasd zult zijn over wat er allemaal kan in Afrika. Vul het Contactformulier in en wij helpen u graag verder met het realiseren vanuw reiswensen in Oost Afrika.