Wild & Natuur


Wild en natuur zijn met recht de meest voorkomende redenen om Afrika te bezoeken. De landen in Oost-Afrika (Oeganda, Rwanda, Kenia en Tanzania) zijn absoluut uniek in de wereld met elk hun eigen mooie en boeiende flora en fauna. Hoe vaak u het ook ziet, het blijft altijd bijzonder om een grote kudde olifanten voorbij te zien trekken. Chimpansees spreken bij ons mensen zeer tot de verbeelding en wanneer u in Oeganda, Rwanda of Tanzania op zoek gaat naar deze dieren dan zijn de overeenkomsten tussen “hen” en “ons” overduidelijk. Tanzania en Kenia kennen ook een andere bijzondere dierenwereld waar niet vaak aan gedacht wordt als de term “wildlife” wordt gebruikt, maar dat zijn ze wel degelijk. Dieren van de onderwaterwereld zoals prachtig gekleurde vissen, haaien, walvissen, schildpadden en eigenlijk alles wat in het water van de Indische en Atlantische Oceaan zwemt.

Wat vinden wij belangrijk bij het samenstellen van schitterende Wild & Natuur reizen?

Variatie in een reis

Als u op reis gaat door Afrika dan kan er op vele manieren variatie worden aangebracht. Gaat u voor het eerst de wilde dieren in Afrika opzoeken, dan wilt u waarschijnlijk veel verschillende soorten dieren zien. Wat is er mooier dan bij thuiskomst kunnen zeggen dat u de Big Five (leeuw, neushoorn, buffel, luipaard, olifant) op de foto heeft gezet. Variatie slaat niet alleen op de hoeveelheid verschillende dieren die u onderweg gaat zien, maar ook op de manier van reizen, privé met een gids, zelf rijden, reizen in een groep enzovoort.

Een uitstekende manier om gegarandeerd erg veel wild te zien, is door te kiezen voor een safari waarbij u de natuurparken gaat verkennen in één van onze speciaal uitgeruste safari wagens (met gids / chauffeur). Tijdens de vele game-drives door de verschillende parken zult u versteld staan van de hoeveelheid Wildlife die u te zien krijgt. De safari’s kunnen in groepsverband gemaakt worden, of u kunt kiezen voor een privé safari (dus alleen met uw eigen reisgezelschap). Het is echter ook leuk en interessant om te voet, te paard of per boot de schitterende natuur van Afrika te gaan verkennen.

Interesse

Alle dieren in Afrika zijn fascinerend en interessant, maar wellicht is voor u persoonlijk een bepaald dier juist extra boeiend. Om deze redenen willen wij u graag de mogelijkheid geven met een gids op reis te gaan die dezelfde fascinatie voor dat dier heeft als u. In Oeganda kunt u bijvoorbeeld een reis maken die helemaal gericht is op primaten en hierbij bezoekt u natuurlijk de chimpansees en de berggorilla’s. In heel Afrika komen olifanten voor en u kunt een prachtige reis maken die u alles leert over deze zeer intelligente dieren. Misschien wel de allerbekendste onder de dierenliefhebbers zijn de vogelaars onder u. Afrika zal een paradijs voor u zijn en veel van onze gerenommeerde gidsen doen niets liever dan “hun” vogels aan u te laten zien.

Interesse kan ook op een bepaalde hobby slaan en fotograferen is daar een heel duidelijk voorbeeld van. Iedereen die op reis gaat in Oost Afrika brengt een fotocamera mee om al het moois op de plaat vast te leggen. Als echte liefhebber van fotograferen wilt u graag die ene bijzondere foto maken, of meer willen leren over wildlife fotografie. Wij bij Africa Miracles bieden u graag deze mogelijkheden.Respect

Voor al onze reizen die in aanraking komen met de natuur, staat respect altijd op nummer 1. Bijvoorbeeld respect voor uw medereizigers die misschien net even langer de tijd nodig hebben om dat ene mooie plaatje te maken. Echter nog vele malen belangrijker is respect voor de natuur en de dieren die er leven. Africa Miracles houdt altijd rekening met de natuur en onze gidsen blijven op de paden die aangelegd zijn, zij rijden niet de bush in omdat daar een leeuwin met een kleintje zit te rusten. Afval wordt netjes opgeruimd, zodat alle bezoekers samen niet van de parken een vuilnisbelt maken. Ook probeert Africa Miracles goed op te letten welke accommodaties zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid om de natuur te beschermen, eco is een modern woord, maar wie doet daadwerkelijk zijn best voor de mens en natuur. De Afrikaanse flora en fauna zijn uniek, boeiend, ongelooflijk mooi en we maken ons graag sterk om dat zo te houden.

Verder willen wij natuurlijk graag dat de reis helemaal naar uw wens ingericht is. Eigenlijk is bijna alles mogelijk en er zijn ongekend veel mogelijkheden Er is een goede kans dat u verbaasd zult zijn over wat er allemaal kan in Afrika. U kunt uw wensen kenbaar maken op het Contactformulier op deze website en wij gaan dan aan de slag om voor u een mooie op maat gemaakte offerte die wij binnen 10 dagen naar u toe sturen. Graag horen wij van u!