Algemeen


Lijndienstvluchten:
Africa Miracles maakt uitsluitend gebruik van lijndienstvluchten. Dit houdt in dat er geboekt wordt bij de luchtvaartmaatschappijen zelf en dat de vluchten een vast vliegschema hebben.

Codeshare vluchten:
Veel luchtvaartmaatschappijen zijn samenwerkingsverbanden aangegaan om efficiënter te kunnen werken. Zo kan het zijn dat u een KLM vlucht boekt en uiteindelijk vliegt in een Kenya Airways toestel met een Keniaanse crew, dit noemen ze een codeshare vlucht.
Meestal is dit bij boeking bekend en u kunt dit altijd bij ons navragen als u hierin interesse heeft. Hierbij willen wij opmerken dat de luchtvaartmaatschappij waarbij het ticket geboekt is wel verantwoordelijk blijft om u naar uw eindbestemming te vervoeren (dus ongeacht welke maatschappij de vlucht daadwerkelijk uitvoert)

Bagage: Elke luchtvaartmaatschappij hanteert een eigen maximum gewicht voor de hoeveelheid bagage. Meestal staat dit gewicht vermeld op uw ticket. Wanneer u meer bagage wilt meenemen dan kunt u bijbetalen voor overbagage. Het bedrag hiervoor dient altijd ter plaatste (bij vertrek op de luchthaven) direct te worden voldaan. Voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage zijn strikte veiligheidsregels opgesteld.
Wij adviseren u, vóórdat u gaat vliegen, deze regels goed te bekijken op de website van betreffende luchtvaartmaatschappij en mocht u hierover vragen hebben dan assisteren wij u natuurlijk graag. Dit geldt uiteraard ook over alle andere vragen met betrekking tot uw bagage. Bij de reisdocumenten die u van Africa Miracles ontvangt vindt u altijd de specifieke informatie voor uw vlucht terug, inclusief de mogelijkheden om vooraf online in te checken.

Andere luchthaven van vertrek:
wenst u vertrek van bijvoorbeeld de luchthaven van Brussel, Düsseldorf of Frankfurt, dan kunnen wij dat uiteraard ook voor u verzorgen.

Internationale vluchten

Wilt u graag dat wij ook uw internationale vluchten voor u boeken? Geen enkel probleem, wij kunnen tickets van elke gerenommeerde luchtvaartmaatschappij voor u boeken en regelen. In onze offertes geven wij u standaard een suggestie voor een mogelijke vlucht, veelal de voordeligste optie met de minste overstappen. Wilt u Business Class vliegen, dan reserveren wij dat graag voor u.

Wanneer u liever zelf uw internationale vluchten aansluitend aan uw reis wilt reserveren, dan is dit geen enkel probleem. Wij zorgen er voor dat u opgehaald wordt en aan het eind weer op de luchthaven wordt afgeleverd. Op het moment dat er tijdens uw reis vluchtwijzigingen worden aangekondigd, worden wij niet op de hoogte gesteld en kunnen daar dus evenmin actief op reageren. Advies: breng uw internationale vluchten ook onder bij Africa Miracles !

SPECIAAL AANBEVOLEN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN:
KLM

Bij vertrek vanaf Amsterdam Schiphol maken we veelal gebruik van KLM. Vluchten naar Nairobi, Entebbe, Kigali, Kilimanjaro Airport en Dar es Salaam zijn bijvoorbeeld rechtstreeks en de service van KLM is van zeer goede kwaliteit. In aansluiting op KLM zijn er binnenlandse vluchten in Kenia van Kenya Airways en in Tanzania van Precision.
KLM vliegt naar Nairobi in combinatie met Kenya Airways. De heenvlucht Amsterdam-Nairobi van KLM is een dagvlucht, de heenvlucht van Kenya Airways is een nachtvlucht.

ETHIOPIAN AIRLINES

Al vele jaren is Ethiopian Airlines een luchtvaartmaatschappij die zeer goede kwaliteit combineert met zeer scherpe tarieven. Ethiopian Airlines is partner in de Star Alliance. Zeker bij vertrek vanaf Brussel biedt Ethiopian Airlines naar vele bestemmingen uitstekende mogelijkheden. Niet voor niets mag Ethiopian Airlines zich samen met KLM preferred luchtvaartmaatschappij van Africa Miracles noemen. Bij Ethiopian moet u wel altijd overstappen op zowel heen- als terugreis in Addis Abeba in Ethiopië.

BRUSSELS AIRLINES

Een ander goed alternatief vanaf Brussel is Brussels Airlines. Zij vliegen een aantal bestemmingen in Oost Afrika rechtstreeks aan, hoewel niet altijd dagelijks. Goede tarieven en goede service.

Binnenlandse vluchten Kenia en Tanzania

U kunt uw safarireis over land in Kenia en Tanzania combineren met binnenlandse vluchten, waardoor u sommige trajecten sneller kan afleggen. Een ruim netwerk van verbindingen is aanwezig, waarbij volgens dienstregeling wordt gevlogen. Africa Miracles adviseert u graag.

Bij binnenlandse vluchten in Kenia en Tanzania naar de airstrips in of nabij de Nationale Parken gelden andere bagageregels. U mag maximaal 15 kg per persoon meenemen, verpakt in 'zachte' tassen. Harde koffers passen namelijk niet in de bagageruimtes bij deze kleinere toestellen.