Zanzibar

Excursies op Zanzibar

 

Uiteraard kiest u voor Zanzibar voor een heerlijk verblijf in een strandresort. Maar, denk er ook eens aan om eens een halve of hele dag op privé-excursie te gaan om Zanzibar op een andere manier te beleven, een welkome onderbreking van uw vakantie. Voor alle excursies geldt dat u bij uw accommodatie wordt opgehaald en teruggebracht. Een aantal excursies is ook eventueel te combineren tot een gehele dag.
Alle excursies kunt u al vóórdat u op reis gaat bij Africa Miracles boeken. De prijzen zijn 'vanaf' Stone Town, de transferkosten vanaf en naar uw accommodatie komen hier bij.

Stone Town City Tour

Stone Town kunt u het beste ontdekken tijdens een stadswandeling. Stone Town is een doolhof van kleine straatjes met witgewassen huizen. Er is een eindeloze rij van winkeltjes, bazaars en moskeeën. Een lokale gids brengt u naar de meest merkwaardige plaatsen in het stadje, zoals het ‘House of Wonders’, de Anglicaanse Kerk en de oude slavenmarkt, de centrale markt en natuurlijk de vele typische Zanzibar deuren uit prachtig houtsnijwerk. Deze City Tour duurt ongeveer 4 uur. Een bezoek aan deze drukke, maar gezellige stad is zeker de moeite waard! Prijs: vanaf € 35,- per persoon.

Spice Tour


Zanzibar staat wereldwijd bekend als het ‘kruideneiland’. Met de Spice Tour ontdekt u hoe de kokosnoten, bananen, peper, cacao, limoenen, vanille, ‘apennootjes’ groeien. U bezoekt een aantal plantages waar u kunt proeven van vers geplukt fruit en kruiden. Veel kruiden worden rond huizen geteeld en niet, zoals het woord plantage misschien doet vermoeden, in netjes uitgezaaide rijen. Na ongeveer 2 kilometer wandelen komt u een aantal specerijenkramen tegen. Zorg dat u voldoende geld in Shilling meeneemt want de prijzen zijn hier aanzienlijk lager dan in de stad en het aanbod is moeilijk te weerstaan. Ook brengt u een bezoek aan de oude Perzische baden bij Kidichi. De Spice Tour duurt ongeveer 3 uur. Prijs: vanaf € 40,- per persoon.


Prison Island

Naast het hoofdeiland Zanzibar ligt, vlakbij Stone Town, een klein eilandje genaamd Prison Island. U kunt hier reuzenschildpadden zien, waarvan sommige schildpadden al meer dan 100 jaar oud zijn. Ze zijn hier ooit uitgezet om de reuzenschildpad te beschermen. Dit eiland is uitermate geschikt om te zwemmen, te snorkelen en heerlijk uit te rusten. Excursie van een halve dag. Prijs: vanaf € 45,- per persoon.

Jozani Chwaka Bay National Park

In dit Nationale Park in het zuidoosten van Zanzibar leven de de Red Colobus aapjes. De is een van de weinige plekken in de wereld waar u deze dieren in hun eigen, natuurlijke, leefomgeving kunt waarnemen. Prijs: vanaf € 45,- per persoon.

Dolfijnen spotten

Vanaf het zuidwesten van het eiland, bij het plaatsje Kizimkasi stapt u aan boord van een bootje en gaat u op zoek naar de dolfijnen. De dolfijnen zwemmen het hele jaar rond het eiland. Zodra er een dolfijn te zien is kunt u zich gaan klaarmaken om het water in te springen en krijgt u de kans om met de dolfijnen te zwemmen! De dolfijnen zijn vrij en kunnen altijd hun eigen weg gaan en soms kan dit tot teleurstelling van de geïnteresseerde leiden. U heeft 75% kans op het zien van deze dieren. Prijs: vanaf  € 75,- per persoon inclusief lunch.

Dhow Sunset Cruise

Als de avond valt en de zonsondergang nadert zeilt u langs de kust van Zanzibar terwijl u geniet van het mooie uitzicht op het eiland. Rond zonsondergang kleurt de lucht van felgeel naar vuurrood. De zonsondergang zelf duurt maar een aantal minuten, en wanneer de zon onder is, zeilt u terug naar Stone Town. Waar u nog heerlijke van een mooie avond kunt genieten. Prijs: vanaf € 45,- per persoon.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie