Zanzibar

Pemba Island


Pemba is een Tanzaniaans eiland dat behoort tot de provincie Zanzibar. Pemba ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van Unguja en bijna even ver van het Tanzaniaanse vasteland. Pemba is bij uitstek geschikt voor degene die er echt uit willen zijn.

Pemba is volop begroeid met kruiden, waaronder kruidnagelbomen, henna en citroengras. Pemba staat bekend als ‘Al Khuandra’ dat ‘het groene eiland’ betekent. Tijdens het oogstseizoen hangt de heerlijke geur van kruidnagel over heel het eiland. Ook zijn er nog een aantal rubberplantages, bananenplantages en wordt er veel cassave verbouwd. De bevolking van Pemba leeft vrijwel geheel van de opbrengsten uit landbouw en visserij.

Een aantal diersoorten komt alleen op Pemba voor, zoals een ondersoort van de groene meerkat, de Pemba blauwe duiker, De Pemba brilduiker en de Pemba vliegende vos, een fruitvleermuis. In sommige jaargetijden kunnen er ook aan de oostkust rondkopdolfijnen en bultrugwalvissen aangetroffen worden.Pemba biedt de meest interessante, gevarieerde en spectaculaire duiklocaties van heel Oost-Afrika. Langs de kust liggen ontelbare kleine en onbewoonde eilandjes. Het 800 diepe Pembakanaal is bovendien een eerste klas locatie voor diepzeevissen. Bij Njao Gap in het noorden kom je tafelbladkoraal, lipvissen en reuzentrekkervissen tegen.

Om naar Pemba te reizen is meestal een vlucht vanaf het vaste land (Dar es Salaam 1 uur) of vanaf Zanzibar (30 minuten) de beste optie. Voor iedereen die voldoende tijd heeft en avontuurlijk ingesteld is, gaat er een ferry 3 keer per week naar Pemba vanaf Zanzibar. Een tocht van ongeveer 3 tot 4 uur.

Accommodaties op Pemba:

Fundu Lagoon**** - 18 kamers (luxe tenten met riet bedekte daken)

Funda Beach Lagoon is een afgelegen en heel rustig strandresort en alleen bereikbaar per boot. Het is gelegen aan een wonderschoon strand en de eigenaren doen er alles aan om het natuurschoon intact te houden. U wandelt over houten looppaden naar uw ruime luxe tentenkamers. U heeft de keuze uit een standaard of jungle suite Hill Side kamer en Beach Front beach suite of superior suite. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen badkamer. Het resort biedt u heerlijke gerechten aan in het gezellige restaurant, een verfrissende duik in het zwembad en fantastische massages in de Spa. Wanneer u een liefhebber bent van duiken en van luxe dan is Funda Beach Lagoon absoluut dé beste locatie voor u!
Op de website van Fundu Lagoon vindt u mee informatie.


The Manta Reef Resort *** – 16 kamers (cottages)

Manta Reef is een accommodatie met een eigen idee over een super strandvakantie. De kamers zijn gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Wat dit resort bijzonder maakt is dat zij eigenlijk een all-inclusive resort zijn. Manta Reef ligt ver, heel ver van de beschaving en om deze reden bieden zij alles inclusief aan, zodat u weer waar u aan toe bent. Het enige wat niet inclusief is zijn de vervoerskosten om er te komen en het duiken. Uw heerlijke wijntje bij het eten, de Spa behandelingen, een lekkere borrel, leuke excursies en natuurlijk maaltijden zijn alle inbegrepen, waar vind je dat nog? Het resort heeft seafront villa ‘s, superior garden kamers en voor wie niet al te veel wil uitgeven zijn er de eenvoudige tuinkamers. Manta Reef is prefect voor duikliefhebbers, maar daar naast bieden zij ook diverse watersporten aan en leuke andere excursies. Manta Reef Resort is niet echt in een categorie in te delen, maar om u een idee te geven, goede 3-sterren middenklasse.
Op de website van The Manta Reef Resort vindt u meer informatie.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie