Zanzibar

Zanzibar Archipel

Zanzibar is een archipel die bestaat uit Unguja (het grootste eiland en bekend als Zanzibar eiland), Pemba en ongeveer 51 andere omliggende kleine eilandjes. Zanzibar behoort tot de Verenigde Republiek Tanzania. De naam Zanzibar is afgeleid uit een combinatie van twee Arabische woorden, ‘Zenj’, dat wil zeggen zwart, en ‘bar’, zijnde het Arabische woord voor land, resulterend in de oude titel ‘Land van de Zwarten’. De invloeden en volkeren op Zanzibar zijn een samensmelting van de Oriënt en Iberia, Assyrië en India. Pemba is het tweede grootste eiland van de archipel, genaamd Al-khudra "Het Groene Eiland" door de Arabische zeelieden. Het is beroemd om haar productie van kruidnagelen en de kanalen vormen een van de beste duiklokaties van Oost-Afrika.

Gelegen als een parel in rustige koraal wateren, op slechts 20 minuten vliegen van Dar es Salaam, is een van 's werelds mooiste eilanden - Unguja (Zanzibar eiland). Zanzibar wordt gescheiden van het vaste land van Tanzania door het Zanzibar Channel, aan de oostkust ligt de azuurblauwe Indische Oceaan.

Als vakantiebestemming is Zanzibar uitstekend te combineren met een safarireis in Tanzania of Kenia. De beste periode is van juni t/m maart. Er zijn goede vliegverbindingen met Arusha, Dar es Salaam, Nairobi en Mombasa.De verschillende rassen die in de loop van de eeuwen zijn gevestigd op Zanzibar hebben grote invloed gehad op de huidige mensen en de architectuur. Het ‘House of Wonders’ en de smalle straatjes van het oude Stone Town zijn slechts enkele van de levendige herinneringen aan de gekleurde lange geschiedenis.


AFRICA MIRACLES TIP: Een leuke excursie is de ‘Zanzibar Stone Town Tour’, wat letterlijk een reis in de tijd is naar de oude binnenstad van de Omani sultans. Wandel met een gids door Stone Town, een prachtig voorbeeld van de Swahili handelssteden in Oost-Afrika. De uitstraling en beleving is door de eeuwen heen vrijwel intact gebleven en de vele prachtige gebouwen stralen de cultuur perfect uit, met invloeden uit Afrika, de Arabische regio, India en Europa. Stone Town is heel relaxed, waardoor deze stad ook een extra overnachting tijdens uw verblijf op Zanzibar waard is.


De paradijselijke kust van Zanzibar is exotisch en geeft een echt 'bounty gevoel'. Het koraalrif vormt beschutting voor rustige, poedersuiker stranden die langzaam overlopen in het kristalheldere water waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is. Grote kokospalmen werpen hun schaduw over het witte zand en de slingerende hangmatten, terwijl wevervogeltjes ijverig bezig zijn met hun nestjes in overhangende takken.

Mangapwani aan de westkust is wat afgelegen en daardoor minder bezocht. Haar gouden stranden - omgeven met palmbomen – hebben de rustige sfeer van een verloren paradijs. Op de noordpunt van het eiland is het populaire Nungwi schiereiland, met zijn koraal lagunes en het Turtle Aquarium. Aan de oostkust tussen Matemwe en Kiwengwa en bij Paje liggen tal van resorts voorzien van alle comfort, zwembaden, watersportactiviteiten en spa's aan aantrekkelijke witte stranden. Op de zuidpunt van het eiland liggen enkele afgelegen en ruige stranden. Bij Kizimkazi, gelegen in de Menai Bay Conservation Zone, kunt u dolfijnen spotten.

Strandactiviteiten in de hotels variëren van volleybal tot paardrijden, terwijl vele ook activiteiten bieden zoals windsurfen, kitesurfen, kajakken, pentanque en kegelen. Unguja en Pemba zijn begiftigd met een aantal van de beste en meest gevarieerde duiklocaties in de wereld, met PADI-duikcursussen voor de beginnende duiker tot aan de Dive Master. De steile wanden, locaties met stromingen en de prachtige koraalformaties maken dit gebied een uitstekende locatie voor de ervaren diepzeeduikers. Duiken vanaf een boot in de heldere, blauwe oceaan voor de kust van Zanzibar is een van de meest opwindende ervaringen en maken uw reis echt compleet. De zichtbaarheid is meestal erg goed, het warme water en het mariene leven divers: slingerend zeewier en zacht koraal met organismen die voedsel vormen voor de grotere soorten. Scholen vissen zwermen rond in caleidoscopisch balletten, en speelse inktvissen en zee-egels kunnen veel worden aanschouwd.

Cursussen worden georganiseerd op de verschillende scholen en het is mogelijk om cursussen te volgen tot het niveau van PADI Sport Diver en Master Diver. Voor de professionele duiker zijn er prachtige kansen voor diepwater duiken en onderwaterfotografie in het noordoosten van Zanzibar en op Pemba. Africa Miracles adviseert u hierbij graag in de juiste keuze van uw accommodatie, zodat u bij wijze van spreken direct het water in kan.

Kitesurfen is een sterk groeiende sport op Zanzibar. Niet alle kusten lenen zich er voor, maar aan de zuidoost kust nabij Paje, Jambiani en Bwejuu kom je aan je trekken. Africa Miracles werkt hier samen met een aantal accommodaties die een eigen kitesurf-centrum hebben met zowel verhuur van uitrusting als cursussen.

Eeuwenlang hebben de historische specerijeneilanden van Zanzibar opgeroepen tot een mystieke en magische droom. Fascinerende geschiedenis, exotische specerijen, zandstranden en gastvrije mensen ... dit is de betovering van Zanzibar.

Ik wil meer informatie

Ik wil meer informatie